Fostă consilieră a lui Grindeanu, numită la șefia unei direcții din Sănătatea lui Vlad Voiculescu

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.03.2021 - 17:18
Fostă consilieră a lui Grindeanu, numită la șefia unei direcții din Ministerul Sănătății. Sursa foto: digi24.ro

Medicul Carmen Delia Șotîngă, fostă consilieră a premierului Sorin Grindeanu (PSD), a fost numită șefă la Direcția de resurse umane și politici salariale din Ministerul Sănătății, condus de Vlad Voiculescu, scrie G4Media.ro. Șotîngă a fost decorată în 2010 de Traian Băsescu.

SHARE

Carmen Delia Șotîngă a obținut postul după o probă de interviu pentru ocuparea fără concurs a funcției de director general gradul II la Direcția generală resurse umane, structuri și politici salariale din cadrul Ministerului Sănătății.

Citește și: România a cerut ajutorul Parchetului General din Mexic pentru a-l aresta pe mafiotul Rechinu

Pentru probă, ea a apărut cu numele anonimizat, însă MS a confirmat pentru G4Media.ro că, în urma rezultatelor obținute la interviu, „funcția publică de conducere vacantă a fost ocupată de către doamna Șotîngă Carmen Delia”. 

Citește și: Curtea de Conturi arată cum și-a bătut joc TVR de milioane de lei aruncați pe studii de fezabilitate

Carmen Delia Șotîngă a fost consilieră a lui Sorin Grindeanu în perioada în care prim-vicepreședintele PSD a fost premierul României și a mai lucrat la MS, fiind între 2006 și 2011 director adjunct la Direcţia Asistenţă Medical. 

Șotîngă a mai lucrat și la Casa Județeană de Asigurări de Sănătate Buzău, în 2004 și 2005, fiind consilieră (conform declarației de avere, disponibilă aici), dar și prima șefă a Serviciului Audit, la înființarea instituției, conform unui articol al publicației locale Sănătatea Buzoiană

În 2010, apare pe lista medicilor decorați de fostul președinte Traian Băsescu: „Ministrul Sănătăţii, Cseke Attila, a înmânat, joi, unui număr de 50 de medici, medaliile conferite de preşedintele Traian Băsescu, cu ocazia Zilei Mondiale a Sănătăţii. (...) Șeful statului a mai acordat Ordinul Meritul Sanitar în grad de Cavaler mai multor medici, între care (...)  dr. Carmen Delia Gh. Şotângă, medic primar medicină de familie”, conform publicației Medicalmanager.ro. 

 

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.