România a cerut ajutorul Parchetului General din Mexic pentru a-l aresta pe mafiotul Rechinu

DE Adrian Costin | Actualizat: 17.03.2021 - 10:57

Pe contul său de Twitter, Florian Tudor, aflat în libertate în Cancun, Mexic, a spus că toate acuzațiile care i se aduc sunt false și că plângerile împotriva lui au fost deja soluționate.

SHARE

Procurorii români au solicitat asistență juridică din partea Parchetului General în cazul interlopului Florian Tudor, lider al mafiei române din Mexic anchetat și în România din 2012 pentru constituirea unui grup infracțional organizat, crimă, trafic de migranți, șantaj și spălare de bani.

Citește și: VIDEO Blindatele și elicopterele cartelului Jalisco Nueva Generacion care terorizează Mexicul

Documentul precizează că cererea de asistență juridică este "în scopul obținerii de diverse informații și documente referitoare la Tudor Florian, necesare pentru dosarul cu numărul 96/D/P/2020 deschis în România, prin săvârșirea infracțiunilor de constituire a unui grup infracțional organizat, omor calificat, tentativă de omor calificat și altele", coform publicației mexicane Milenio.  

Citește și: Coordonatorul vaccinului Ebola: De ce e complet neindicat să vaccinezi în masă în plină pandemie

Ce vor anchetatorii români de la Parchetul General din Mexic pentru a-l aresta pe mafiotul Rechinu

Solicitarea detaliază că autoritățile române desfășoară din 2012 investigații asupra unui grup infracțional organizat format din români care operează în Mexic, liderul fiind Tudor Florian alias "Rechinu":

"Se știe că recrutează cetățeni români, specialiști în electronică cu scopul de a construi dispozitive electronice, sisteme informatice și componente ale, în vederea clonării datelor cardurilor bancare".

Citește și

Procurorii români cer mandat de arestare pentru interlopul Rechinu din Mexic. El e liber în Cancun

Rechinu spune pe Twitter că-i nevinovat

Pe contul său de Twitter, Florian Tudor, caare se află în Cancun, a dat asigurări că, în toate cazurile, acuzațiile care i se aduc sunt false și că plângerile împotriva lui au fost deja soluționate.

"Parchetul General al României solicită arestarea mea pentru omor calificat și tentativă de omor calificat, ignorând o sentință definitivă a unei autorități mexicane, caz care a fost deja soluționat în Mexic în dosarul FGE/QR/CAN/UH/06/302/2018. Nu am mai fost în România de 12 ani, dar procuratura română investighează o crimă din Mexic care a fost deja soluționată de un judecător mexican și există deja o sentință definitivă. De asemenea, sunt acuzat de clonarea cardurilor în Mexic, fapte care sunt total false, în cei 7 ani în care compania mea (Multiva) de bancomate, nu am avut niciodată plângeri, cereri, pretenții sau prejudecăți cu privire la astfel de acuzații", a postat el pe Twitter.

Citește și: Chef-ul Selgros, băgat în comă de un interlop, la un chef cu polițiști: Luați-vă bucătarul de aici

Tudor s-a dezis de Marcu Constantin Sorinel despre care autoritățile române spun că ar fi fost executat la comanda lui Florian Tudor. De asemenea, Rechinu s-a dezis și de Elian Florin, pe care autoritățile îl identifică drept fratele său.

"Nu e nici ruda mea, nici fratele meu, nu-l cunosc. Dimpotrivă, face parte dintr-un grup de români care i-a terorizat familia. Persoana respectivă a fost arestată în Puerto Vallarta în martie 2012, în timp ce încerca să plaseze un dispozitiv pe un bancomat. Ulterior, el a fost arestat de FBI, în Miami, în octombrie 2020 pentru infracțiunea de clonare.

Citește și

Legătura dintre cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic și Hell's Angels din România

"Reiterez faptul că nu am rudenie sau relație cu acel domn. Tudor Elian Florin a făcut parte din grupul de români condus de Marcu Constantin, un grup de români cu care am avut probleme și care au încercat să ucidă un membru al familiei".

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.