Curtea de Conturi arată cum și-a bătut joc TVR de milioane de lei aruncați pe studii de fezabilitate

DE Adrian Costin | Actualizat: 17.03.2021 - 16:45
Curtea de Conturi arată cum și-a bătut joc TVR de milioane de lei sub conducerea Doinei Gradea Foto: INQUAM Photos/Virgil Simonescu

Curtea de Conturi a publicat rezultatul mai multor controale făcute la autorități și instituții de stat, printrecare și TVR.

SHARE

La Societatea Română de Televiziune, în urma misiunii de audit desfășurate au fost constatate unele erori și omisiuni în evidența contabilă, precum și abateri de la legalitate, regularitate, economicitate, eficacitate și eficiență în utilizarea fondurilor publice și administrării patrimoniului, care au avut drept consecință, potrivit Raportului Curții de Conturi, “denaturarea semnificativă a situațiilor financiare încheiate la data de 31.12.2019".

Citește și: România a cerut ajutorul Parchetului General din Mexic pentru a-l aresta pe mafiotul Rechinu

 

Studii de fezabilitate de 1,2 milioane de lei, făcute degeaba

Raportul menționează nevalorificarea unor studii de fezabilitate în valoare de 1.207,2 mii lei, întocmite în anul 2008 și neutilizate în realizarea obiectivelor de investiții, fiind menținute nejustificat în soldul contului „Imobilizări corporale în curs de execuţie” și în situațiile financiare încheiate la data de 31.12.2019, precum și semnarea și înregistrarea unor contracte de achiziții (angajamente legale) înainte de rezervarea creditelor bugetare necesare plății acestora.  

Citește și: Coordonatorul vaccinului Ebola: De ce e complet neindicat să vaccinezi în masă în plină pandemie

Curtea de Conturi a făcut public Raportul de activitate pe anul 2019, ulterior aprobării acestuia de către plenul instituției. Documentul reflectă concluziile misiunilor de audit financiar efectuate la autoritățile și instituțiile publice din adinistrația publică centrală și auditul public extern desfășurat la autoritățile-administrativ teritoriale. Sunt incluse, de asemenea rezultatele acțiunilor de audit de conformitate realizate la autorități și instituții ale administrației publice centrale, la unități subordonate sau aflate sub coordonarea sau sub autoritatea acestora, la operatorii economici din sectorul public și la alte entități.

Citește și

Legătura dintre cartelul Jalisco Nueva Generacion din Mexic și Hell's Angels din România

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.