Ferma Dacilor ar fi fost racordată ilegal la curent de la o pompă de apă. Ce spune ANRE

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 07.01.2024 - 14:23
Ferma Dacilor ar fi fost racordată ilegal la curent Foto: Inquam Photos

Apar noi informații în cazul incendiului de la Ferma Dacilor din Prahova. Complexul ar fi fost racordat ilegal la curent. Conform autorităților din Energie, pensiunea se alimenta de la o pompă de apă printr-un cablu lung de 650 de metri.

SHARE
În timp ce apărătorul lui Cornel Dinicu susține ”mâna criminală” în incendiul de la Ferma Dacilor, unde au murit 8 oameni, în spațiul public apar noi informații despre ilegalitățile de la pensiune. 
 
Complexul ar fi fost racordat ilegal la curent. Pensiunea se alimenta de la o pompă de apă printr-un cablu lung de 650 de metri. 
 

Ferma Dacilor ar fi fost racordată ilegal la curent de la o pompă cu apă. Ce spune ANRE

Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei spune că ferma avea nevoie de propriul post de transformare pentru a susţine tot consumul, conform Observator.

Complexul Ferma Dacilor era conectat la curent electic printr-un cablu de 650 de metri întins intre pompa de apă și pensiune, dupa cum au descoperit acum autorităţile. În documente, staţia trebuia să alimenteze o singură locuință, nicidecum un domeniu cu zeci de camere de cazare si un restaurant.

Citește și: Mărturii cutremurătoare despre Ferma Dacilor. Scenele de coșmar de la pensiunea făcută scrum

Avocatul lui Cornel Dinicu neagă toate acuzaţiile şi susţine în continuare că o mână criminală ar fi în spatele tragediei.

Cornel Dinicu ştia de toate problemele reţelei electrice care apăsau ca o bombă cu ceas pe Ferma Dacilor, însă a ignorat complet pericolul, spun cei de la Autoritatea Națională pentru Reglementare în Energie. Întreaga pensiune ar fi fost racordată ilegal la curent de la o pompă cu apă.

În mai anul trecut, unul dintre administratorii fermei a făcut reclamaţie la ANRE. Acuza că sunt fluctuaţii de tensiune în reţea. Distribuitorul de energie a fost trimis să investigheze problema. Aşa a descoperit racordul ilegal si i a dat patronului o lista cu toate modificările pe care trebuia să le facă pentru a intra in legalitate.

Şeful ANRE spune că: ”Aceste aspecte reprezintă o neconcordanță gravă între nevoile reale ale pensiunii și soluțiile furnizate, întrucât pentru a acoperi integral necesarul de consum al obiectivului era necesar un post de transformare”.

Citește și: Cornel Dinicu, patron al Fermei Dacilor, arestat preventiv pentru 30 de zile. De ce este acuzat

Însă, Iancu Toader, avocatul lui Cornel Dinicu, a declarat: ”I s-au dat 6 puncte pentru autorizaţie. Le-a îndeplinit, ba chiar a suplimentat. Hidranţi, senzori de fum. Acordare ilegală nu a existat. Deşi exista această subdimensionare, Cornel Dinicu a făcut toate diligenţele să obţină o aprobare pentru 115 kw”.

Acelaşi lucru îl susţinea Cornel Dinicu şi înainte de tragedia care a ucis opt oameni.

Cornel Dinicu este după gratii pentru 30 de zile. Avocatul său a depus deja o contestaţie, iar marţi se judecă cererea de a obţine o pedeapsă mai blândă.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te