EXCLUSIV Restricții sau carantină în cel puțin cinci localități, ca urmare a pandemiei de COVID-19

DE Petre Bădică | Actualizat: 25.08.2021 - 23:40
Restricții sau carantină în cel puțin cinci localități urmare a pandemiei de coronavirus /Foto: INQUAM PHOTOS/ George Calin

Valul patru al pandemiei închide primele localități în Cluj, Dâmbovița, Caraș sau Giurgiu. Autoritățile nu oferă o statistică centralizată a evoluției incidenței de coronavirus pe fiecare localitate. Numărul de infectări cu SARS-CoV-2 crește în fiecare zi.

SHARE

Localitatea Gostinu din județul Giurgiu a ajuns la o rată de infectare de 3,36 la mie cumulate în 14 zile și ar trebui să intre în carantină sau să i se aplice restricții. Detalii AICI

În cursul zilei de miercuri, nimeni din cadrul primăriei nu a răspuns la telefon. Contactată de Newsweek România, Prefectura Dâmbovița a comunicat faptul că purtătorul de cuvânt revine dimineață în instituție.

Citește și: Valul patru s-a instalat oficial. Ministrul Sănătății: Putem ajunge la 4.000 de cazuri spitalizate

Și în localitatea Lupac din Caraș Severin s-au instituit restricții după ce incidența a depășit 3 infectări la mia de locuitori. Secretara primăriei ne-a precizat că „restaurantele, barurile sunt închise, <<rugile>> nu vor mai fi premise”. Purtătorul de cuvânt al județului Caraș-Severin ne-a precizat că amănunte se vor da după întrunirea autorităților din această după-amiază.

Și în localitatea Salcia (3,84 incidență) din Teleorman ar trebui să se aplice restricții. Primăria nu a răspuns la telefon, iar prefectul de Teleorman și secretara se află în concediu. Detalii AICI

O altă localitate unde se aplică restricții este comuna dâmbovițeană Morteni, care a ajuns la o rată de infectare de 4,47 la mia de locuitori. La primărie nu a răspuns nimeni, iar purtătorul de cuvânt al prefecturii Dâmbovița avea telefonul închis. Ulterior, Comitetul Judeţean pentru situaţii de Urgenţă Dâmboviţa a confirmat introducerea de restricții.

În acest moment localitatea Mărgău din Cluj este în carantină după ce incidența a depășit 5,50 la mia de locuitori. Detalii AICI

Citește și: Executivul a adoptat ordonanţa care reglementează vaccinarea împotriva COVID-19 la domiciliu

Autoritățile nu oferă o statistică centralizată a evoluției incidenței de coronavirus pe fiecare localitate. Potrivit graphs.ro ar mai exista o localitate care ar trebui să intre în carantină. De la primăria din Bulzeștii de Sus, județul Hunedoara (3,33 incidență) am aflat că nu există niciun fel de restricții.

Citește și: Bilanț COVID-19: 849 de cazuri noi de COVID-19, 14 persoane au decedat și la ATI sunt 212 pacienţi

Grupul de Comunicare Strategică a anunţat miercuri 849 de noi cazuri de infectare cu coronavirus. În ultimele 24 de ore, 14 persoane au decedat. La ATI sunt internaţi 212 pacienţi cu COVID-19.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te