Minciuna grosolană pe care a spus-o pesedistul Dan Nica în Parlamentul European

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 04.09.2019 - 16:41
Foto arhivă

Europarlamentarul PSD, Dan Nica, a mințit, miercuri, în plenul Parlamentului European reunit la Strasbourg, când a afirmat că rata achitărilor în dosarele de corupție judecate de Direcția Națională Anticorupție este de 98%. În realitate, aceasta este de 10%.

SHARE

Dan Nica a spus minciuna despre achitările DNA în dosarele de corupție după ce, cu câteva secunde înainte, i-a acuzat pe cei care critică ofensiva PSD împotriva luptei anticorupție că sunt victimele unor campanii de fake news.
Europarlamentarul polonez Krzysztof Hetman (PPE) l-a întrebat pe Dan Nica cum se face că Guvernul de la București luptă împotriva celor care luptă cu corupția.

„Sunt din ce în ce mai surprins de această dezbatere. Am văzut cum grupul social-democrat îi aplaudă pe extremiști, când extremiștii apără corupția în România. Întrebare pe care vreau să o pun este: Nu vă îngrijorează faptul că aveți un Guvern care nu luptă suficient cu corupția, ci se luptă cu cei care se luptă cu corupția?”, a întrebat Hetman.

Dan Nica a răspuns cu o minciună: „Acest lucru face parte din ceea ce înseamnă campania de fake news. V-a spus cineva că în ultimii 5 ani toți cei care, 98% dintre cei trimiși chipurile pentru dosare de corupție în instanțe au fost achitați?

Vi s-a spus că toți acești oameni care chipurile au fost raportați și către Comisia Europeană au fost declarați nevinovați doar în aceste șase luni peste 200 de achitări din partea DNA? Anticorupția înseamnă pentru noi ca cel vinovat să plătească și cel nevinovat să nu plătească. Injustiție pentru unul înseamnă injustiție pentru toată lumea. Asta este deviza noastră”, a declarat europarlamentarul.

În realitata, rate de achitări a DNA este de circa 10%, în media europeană. 

Citește și DNA a intrat în zodia achitărilor

Anterior, German Rainer Wieland, care a condus dezbaterea despre situația statului de drept în România, l-a ironizat pe Dan Nica, când i-a transmis că un europarlamentar vrea să îi adreseze o întrebare: „Domnule Nica, bănuiesc că nu aveți nevoie sfaturi de la doamna prim-ministru ca să îmi rărpunde la aceasta întrebare”.

Citește și Raport pe achitările de la DNA: mai puţine achitări definitive, mai multe persoane arestate

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Aici puteti modifica setarile de Cookie -