Două grupări de interlopi „lucrau" la Poliția de Frontieră Timiș. Mascații s-au dus peste un mascat

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 20.12.2021 - 17:24
Una dintre grupările de interlopi lucra direct cu comisarul șef Dan Chioreanu, șef Birou Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere în cadrul STPF Timiș Foto: INQUAM Photos/ Virgil Simonescu

Astăzi a avut loc o nouă descindere la un alt angajat al Poliției de Frontieră Timiș, implicat în dosarul de trafic ilegal de migranți în care a fost arestat chiar comisarul șef Dan Chioreanu, șef Birou Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale.

SHARE

"Mascații" Direcției Generale Anticorupție au descins, în această dimineață, la locuința unui alt polițist de frontieră, care lucrează la Compartimentul Sprijin Operativ, denumirea structurii de ”mascați” a Poliției de Frontieră.

Citește și: Ce trebuia să facă o polițistă de frontieră pentru 10.000 de euro pe săptămână pe timp nelimitat

În prezența agentului Ovidiu Iuonoiu, anchetatorii au percheziționat casa părinților, unde acesta locuiește. Acesta este suspectat, de asemenea, de sprijin acordat grupărilor de traficanți de persoane care acționează în vestul României, conform Pressalert. 

Citește și: Interlopul care l-a lăsat fără două degete pe Bebino, l-a supărat, din închisoare, pe Romi Neguș

În același dosar comisarul șef Dan Chioreanu, șef Birou Prevenirea și Combaterea Migrației Ilegale și Infracționalității Transfrontaliere în cadrul STPF Timiș a fost acuzat că a primit constant, jumătate din banii realizați de o grupare de traficanți de persoane, în timp ce agentul Patricia Chișiu, care lucra la Compartimentul Sprijin Operativ din cadrul STPF Timiș, a fost acuzată de faptul că a primit bani pentru a asigura protecția unei alte grupări.

Citește și: FOTO Cum își răsfață Chef Scărlătescu iubita cu două decenii mai tânără: vacanțe exotice, prosecco

10.000 de euro pe săptămână pentru o agentă

Doi interlopi i-au oferit unei agente din cadrul Poliției de Frontieră Timiș peste 10.000 de euro pe săptămână, pe o perioadă nelimitată, ca să închidă ochii și să-i lase pe traficanți să-și facă de cap.

Cei doi inculpați i-au promis agentei de poliție Patricia Chișiu că-i vor da câte 100 de euro pentru fiecare migrant, în condițiile în care urmau să fie trecute 25 de persoane odată, de minim 4 ori pe săptămână, pe o durata nedeterminată de timp. Întâlnirea a avut loc pe 14 decembrie, iar pe 16 decembrie procurorii DIICOT au făcut opt percheziții domiciliare pe raza județului Timiș, inclusiv la Inspectoratul Poliției de Frontieră Timiș. 
 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2022 NEWS INTERNATIONAL S.A.