Cum cred românii că ajung interlopi oamenii normali : ”Sunt cumetrii cu șefii poliției, procurori”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 18.07.2023 - 09:11
Adrian Beleaua Corduneanu și Faraonu de la Madrid sunt printre cei mai cunoscuți interlopi din România Foto: Facebook
Adrian Corduneanu, unul dintre cei mai cunoscuți interlopi din România Foto: Facebook/Adrian Beleaua

Scandalurile tot mai dese produse de infractori care au ajuns la ”rangul” de interlop, au inflamat opinia publică. Mulți se întreabă cum de este posibil ca oameni obișuiți să ajungă interlopi.

SHARE

Scandalurile tot mai dese produse de infractori care au ajuns la ”rangul” de interlop, au inflamat opinia publică. Mulți se întreabă cum de este posibil ca oameni obișuiți să ajungă interlopi. 

Recentele percheziții ale poliției au avut loc la mebrii unor clanuri interlope iar un scandal recent a scos în prim-plan un ”fost” interlop. 

Aceste personaje care își fac imagine de duri, de infractori care sunt practic scăpați de sub control, care ”fac legea” și cărora nicio instituție a statului nu are ce să le facă. 

Cum cred românii că ajung oamenii normali interlopi. ”Sunt cumetrii cu șefii poliției, procurorii”

Unul dintre cele mai recente scandaluri este cel legat de un ”fost interlop” din Constanța care a oprit în trafic o mașină plină cu mascați aflați în misiune și a început să-l înjure pe șoferul dubei.

A fost reținut, iar femeia care era cu el și a înjurat oamenii legii, la rândul ei, a fost amendată.

Unii români au început să se revolte pentru faptul că astfel de persoane fac scandal pe stradă, tulburând ordinea și liniștea publică. 

Citește și: Un bombardier care trecea strada neregulamentar amenința cu bătaia luptătorii SAS aflați în misiune

Însă revolta este cu atât mai mare cu cât aceștia sunt din nou liberi după ce au comis fapte penale grave. 

Pe un grup de socializare este o dezbatere creeată tocmai pe marginea scandalului de la constanța și oamenii se întreabă ”cum ajung interlopii...interlopi”.

Utilizatorii au reacționat și și-au dat cu părerea descpre cum cred ei că ”oameni normali” ajung în astfel de ipostaze.

”Mă uităm la știrea asta cu tipul care atacă aiurea forțele de ordine”, scrie unul dintre utilizatori.

”Se spune că de fapt e un fost interlop, că are aspectul ăla fioros, că a mai fost implicat în tot felul de scandaluri.

Am tot întâlnit tipologia asta, îi cam vedem peste tot prin zonele dubioase etc etc., în scandaluri prin cluburi etc etc.

Întrebări:
-cum ajung oamenii normali (tinerii, bănuiesc) interlopi ? E ceva ce ține de familia primară, anturaj? Ce se întâmplă? Bănuiesc că nu scapă toți de la casă de copii.

-sunt în general tipii cu aspect agresiv fizic, cu tatuaje, sau e doar o aparență?

-în afară acivitatilor infracționale sunt oamenid e treaba? (întrebare naivă, știu)

-cam în ce fel de cercuri se învârt, ce activități au (bănuiesc că ceva cămătărie or so), în ce familii trăiesc (sunt familiști, sunt soți, tati buni etc)?”, se arată în mesajul celui care a postat tema de discuție.

Citește și: Interlopul Crețu, care a stropit o fată cu benzină și i-a dat foc, prins că băga droguri în pușcării

Interlopii sunt cei care au un IQ redus?  

Ceilalți utilizatori au început să comenteze. Unii sunt de părere că acești interlopi sunt apărați chiar de către autorități și că mulți comit astfel de fapte pentru că se cred intangibili. 

”Pe de o parte vorbim de corupția forțelor de ordine (poliție, SRI), a justiției, care îi lasă în libertate mult prea multă vreme pe capii rețelelor de bandiți.

Aceștia ar trebui sancționați de la primele abateri, în realitate știm că în anumite județe sunt cumetri cu șefii poliției, procurorii, judecătorii etc.

Pe de altă parte vorbim de o mulțime de tineri săraci și cu un IQ redus (probabil, măsurat, sub 90, undeva în zona 75-85) care chiar nu își pot imagina o altă „ieșire din matrix” decât prin alăturarea cu o asemenea bandă de golani și infractori.

De pildă, un tânăr cu IQ ridicat (peste 100) știe că va ajunge sus dacă învață, dacă are răbdare, dacă se angajează mai degrabă la o firmă mare decât la una mică, sau mai degrabă la o firmă mică dintr-un domeniu de vârf (IT, să zicem) decât la o firmă mare dintr-un domeniu stagnant (pază și protecție, de exemplu).

Citește și: Interlopul Adrian Beleaua Corduneanu, pus în libertate de Ziua Femeii de către Curtea de Apel Iași


Un tânăr cu inteligență medie (90-99) poate că nu va acordă importanță învățăturii, dar va înțelege că dacă ai constant un salariu de 3000 lei net / lună,

asta înseamnă un venit constant de 36.000 lei net / an sau 360.000 lei net / deceniu, ceea ce e mult mai bine decât să dai două spargeri spectaculoase în 6 luni,

 să obții 10.000 RON din fiecare, deci 2 x 10.000 = 20.000 lei veniți rapid, și apoi să stai 5 ani la pușcărie.

Un idiot cu IQ 75-85 nu va înțelege asta și i se va părea mereu că ăla care câștigă când și când câte 10.000 de lei din cine știe ce combinații dubioase,

petrecând în rest ani buni la pușcărie sau fără să facă nimic, câștigă mai mult sau „stă mai bine în viață” (adică e mai șmecher) decât ăla care câștigă un salariu corect, constant.

De aceea tentația infracționalității e mare printre astfel de cretini. Majoritatea provin și din medii sărace, care nu știu ce e banul și cum să-l administreze.

În rest, că au mușchi, nu știu ce, astea vin la pachet cu prostia din capul lor.

Fiindcă luându-și o ocupație de „interlopi”, normal că trebuie să fie cât mai fioroși și atunci încep să bage steroizi, să tragă de fiare”, a comentat un internaut.

Aceștia este de părere că și de fapt foarte puțini reușesc cu adevărat să se îmbogățească din infracțiuni, și ăia sunt priviți cu admirație de ceilalți”.

Însă ”fenomenul” acesta al interlopilor nu este unul nou.

”Erau destui și înainte de 89. Cordunenii din Iași erau "jmecheri" dinainte de 89, Tănase la Galați, Stănescu la Craiova, când m-am mutat în București Ferentariul mi s-a părut liniștit, deși avea și el vedetele lui”, a scris un alt utilizator al grupului.

Ce este un interlop

Conform definiției, din Dexonline.ro, cuvântul interlop înseamnă:

”Care are o reputație proastă”, 

 ”Care aparține traficului ilegal”.

”Supect, răufăcător, rău famat, dubios”, etc.

Interlopii vor să își etaleze luxul în care trăiesc și astfel, postează pe rețelele de socializare poze cu vilele luxoase în care locuiesc sau mașinile scumpe pe care le folosesc. De asemenea, folosesc aceste platforme sociale pentru a-și amenința rivalii sau pentru a se lăuda cu diverse infacțiuni. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te