Interlopul Crețu, care a stropit o fată cu benzină și i-a dat foc, prins că băga droguri în pușcării

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 09.04.2023 - 16:48
Interlopul Crețu, care a stropit o fată cu benzină și i-a dat foc, prins că băga droguri în pușcării Foto: Facebook

Interlopul Crețu, care a stropit o fată cu benzină și i-a dat foc, a fost eliberat în octombrie anul trecut și a fost reținut din nou acum, de data aceasta pentru trafic de droguri, inclusiv în închisori.

SHARE

Interlopul Bogdan Negrei, zis Crețu, care a stropit o fată cu benzină apoi i-a dat foc în Austria, n-a putut să reziste în libertate mai mult de cinci luni, fiind reținut din nou, de data aceasta pentru trafic de droguri. 

În rechizitoriul faptei de tentativă de omor se arată că Bogdan Negrei a stropit cu benzină o femeie în faţa unei discoteci din Viena.

Incendierea a avut loc în mai 2010, în faţa unui club din cartierul „roşu” al capitalei Austriei.

Citește și: Vandam și Jean Brăileanu și-au amenințat nașul, tot un interlop, că-l decapitează. Au fost reținuți

Crețu a fost arestat după incident și condamnat la 20 de ani de închisoare pentru tentativă de omor. El a fost eliberat anul trecut în octombrie, după ce ispășise puțin peste jumătatea pedepsei.

Interlopul Crețu prins că băga droguri în pușcării

Crețu nu a putut sta însă departe de infracțiuni.

Citește și: VIDEO Ucigașul lui Caiac, Mavrichie, și Nyky Percea au fost arestați în SUA. Gruparea oltenilor

În perioada octombrie 2022 - martie 2023, Negrei și alți trei inculpați, din județele Iași, Suceava și Cluj, au comercializat, în repetate rânduri, droguri de risc (canabis), droguri de mare risc (JWH 210 și heroină) și substanțe susceptibile a avea efecte psihoactive (3-CMC) consumatorilor de astfel de substanțe de pe raza acestor județe.

Cei patru au aprovizionat cu droguri inclusiv deținuți încarcerați în penitenciarele din București și Botoșani.

Citește și: Interlopul Tyson, ascuns printre tinerele exploatate de "Împăratu Lumii" într-un complex din Chitila

Cu ocazia celor 9 percheziții domiciliare efectuate  în județele Iași, Suceava și Cluj Napoca, au fost identificate și ridicate 100 grame de canabis, 90 doze (aproximativ 80 de grame) de substanțe psihoactive noi (3 CMC).

5 coli impregnate cu JWH -210, 65 grame de substanță vegetală impregnata cu JWH 210, 10 doze de canabis, un pistol airsoft, 4 cântare de precizie pe care s-au găsit urme de droguri, 10 telefoane mobile și suma de 13.000 lei.

Procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Iași au dispus reținerea pentru o durată de 24 ore a celor patru inculpați, și a solicitat arestarea preventivă a acestora.

Interlopul Crețu, închis după ce a stropit cu benzină o fată și i-a dat foc

Interlopul Crețu, care a stropit o femeie cu benzină și i-a dat foc în Austria, a fost eliberat în octombrie, anul trecut.  Conform procurorilor, femeia a ars timp de 30 şi 60 de secunde, până când şi-a aruncat o geacă pe faţă şi s-a trântit pe jos.

În rechizitoriul faptei de tentativă de omor se arată că Bogdan Negrei a stropit cu benzină o femeie în faţa unei discoteci din Viena.

Incendierea a avut loc în mai 2010, în faţa unui club din cartierul „roşu” al capitalei Austriei.

Adrian Bogdan Negrei a cerut o taxă de protecţie de 3.000 de euro de la o lucrătoare sexuală româncă în vârstă de 36 de ani. Femeia a refuzat să plătească, iar „Creţu” l-a pus pe Nico Negrei să-i ardă părul cu o brichetă.

Apoi, l-a trimis pe şofer să aducă benzină din maşină, într-un pahar. A aruncat benzina în faţa femeii şi i-a dat foc.

Conform procurorilor, femeia a ars timp de 30 şi 60 de secunde, până când şi-a aruncat o geacă pe faţă şi s-a trântit pe jos. Femeia a fost internată în stare gravă la o clinică din Viena şi a stat la terapie intensivă timp de două săptămâni şi jumătate.

„Creţu” a fost dat în urmărire generală şi a fost prins de unitatea specială de poliţie Cobra, la o lună de la incident.

Iniţial, procurorii au încadrat fapta la vătămare corporală gravă, însă în urma anchetei au schimbat-o la tentativă de omor. Pentru faptele comise, judecătorii l-au condamnat pe Adrian Bogdan Negrei la pedeapsa maximă, 20 de ani de închisoare.

Presa din Austria l-a numit pe Bogdan Negrei „Mafiotul roşu”, pentru faptul că a dus la Viena şi în mai multe oraşe austriece sute de românce, pe care le teroriza cu taxe de protecţie.

Românul a negat toate acuzaţiile care i se aduc, spunând că este nevinovat şi că pătimeşte doar pentru că s-a aflat la faţa locului în momentul atacului.  

„Creţu” a avut de-a face şi cu poliţia din Olanda. În 2009, el a fost arestat în oraşul Alkmaar, pentru că a ameninţat că îi taie mâna unei prostituate care a refuzat să-i plătească taxa de protecţie.

În  2017, a  mai primit de la Judecătoria Cluj Napoca, încă doi ani și două luni, pentru conducerea unui autoturism fără permis de conducere, vătămare corporală și fugă de la locul accidentului.

A lovit o persoană cu mașina și a fugit de la locul accidentului

În 2019, judecătorii de la Curtea de Apel Cluj au decis să suplimenteze pedeapsa primită de Bogdan Negrei, zis Crețu, acuzat de părăsirea locului accidentului.  

Această pedeapsă a venit în completarea celei care îl condamnă pe Negrei la 20 de ani de închisoare pentru fapta de la Viena.

În 2009, Negrei a accidentat o persoană și a fugit de la locul accidentului. El a fost ajutat de poliţistul Lucian Brehar, care a muşamalizat evenimentul. Însă, fostul om al legii a scăpat de pedeapsă prin intervenția prescripției.

Potrivit actelor de la dosar, la datele de 24 august 2008, 5 martie 2009 şi 11 martie 2009 a condus un autoturism pe drumurile publice din localitatea Cluj Napoca, fără a poseda permis de conducere.

La data de 5 martie 2009, conducând un autoturism pe drumurile publice din localitatea Cluj Napoca, în condiţiile mai sus arătate, adică fără a poseda permis de conducere, a accidentat pe trecerea de pietoni pe partea vătămată Vârlan Florinel Constantin,

cauzându-i leziuni corporale vindecabile în 25-30 zile de îngrijiri medicale, după care a părăsit locul accidentului fără încuviinţarea organelor de poliţie.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te