Ce nu mai poți lua în avion, în bagajul de mână? Regula se aplică în țările UE

DE Eduard Niculescu | Actualizat: 02.09.2024 - 08:03
Ce nu mai poți lua în avion, în bagajul de mână - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ
Ce nu mai poți lua în avion, în bagajul de mână - Foto: Pixabay - cu rol ilustrativ

Ce nu mai poți lua în avion, în bagajul de mână? Noile reguli sunt temporare și sunt impuse ca urmare a unei decizii a Comisiei Europene, fiind valabile, de la 1 septembrie, pe toate aeroporturile din Uniunea Europeană.

SHARE

Ce nu mai poți lua în avion, în bagajul de mână? Pe aeroporturile din țările Uniunii Europene intră în vigoare o serie de restricții temporare impuse de Comisia Europeană, la controlul de securitate al lichidelor în bagajele de mână.

Ce nu mai poți lua în avion, în bagajul de mână? Regula se aplică de azi, 1 septembrie, în țările UE

Aceste măsuri sunt impuse ca urmare a Deciziei (UE) 2024/2109 Comisiei Europene din 29 iulie 2024, respectiv a Regulamentului de punere în aplicare (UE) 2024/2108 al Comisiei din 29 iulie 2024 de modificare a Regulamentului de punere înaplicare (UE) 2015/1998 în ceea ce privește anumite măsuri urgente de securitate aeronautică referitoare la echipamentele pentru controlul de securitate al lichidelor, aerosolilor și gelurilor, având ca scop menținerea securității transportului aerian și a conceptului de „one stop security”.

Impunerea acestor măsuri temporare este determinată de necesitatea revizuirii configurațiilor existente ale echipamentele EDSCB de standard C3 în vederea îmbunătățirii performanței acestora.  

În acest context, începând cu data de 1 septembrie se limitează volumul recipientelor pentru lichide (băuturi, pastă de dinți, parfumuri, creme, produse cosmetice, aerosoli, geluri etc.) la 100 ml transportate în bagajele de mână.

Citește și: De ce scumpește Lufthansa biletele de avion. Sunt afectate și zborurile din România

Nu sunt acceptate nici recipientele cu asemenea lichide, chiar dacă sunt doar parțial pline, informează turnulsfatului.ro.

Recipientele pentru lichide, aerosoli și geluri de maxim 100 ml NU trebuie sã fie introduse in pungă de plastic transparent resigilabilă, cu capacitatea de maxim 1 litru. Ele vor fi prezentate separat de bagajul de mână la controlul de securitate.

Cele mai mari de 100 ml pot fi transportate în bagajul de cală, în caz contrar ele urmând să fie depuse în contaniere speciale și nu vor mai putea fi recuperate ulterior. a anunțat Aeroportul Internațional Sibiu, potrivit sursei citate.

Citește și: Care sunt cele mai punctuale companii aeriene din Europa? Cele cu întârzieri operează în România

Vor fi permise, totuși, în bagajul de mână, recipiente cu lichide peste 100 ml, care, pe durata călătoriei, vor fi folosite în scop medical sau unei necesități dietetice speciale. De asemenea, rămân permise alimentele lichide pentru bebeluși.

Pe de altă parte, tot conform noilor reglementări, la controlul de securitate, pasagerii NU vor fi nevoiți sã scoată din bagajul de mână computere portabile și alte aparate electrice de mari dimensiuni.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te