Călăuza Alinei Bica l-a dat de gol, în Italia, pe interlopul care spunea că-i dă droguri lui Smiley

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 03.06.2021 - 12:36
Călăuza Aline Bica, Sorin Udrea, l-a dat de gol, în Italia, pe interlopul care spunea că-i dă droguri lui Smiley Foto: pressalert.ro

Interlopul Lucian Boncu fugise din țară acum o săptămână, chiar înainte de a se prezenta la Tribunalul Timiș unde procurorii îi ceruseră arestarea în dosarul în care era cercetat pentru că ordonase asasinarea unui jurnalist.

SHARE

Polițiștii italieni au ajuns la Lucian Boncu, urmărind o altă persoană pe care o aveau sub supraveghere și despre care știau că are legături cu interlopul dat în urmărire. 

Citește și: VIDEO Proprietățile interlopului Rechinu, păzite cu blindate de armata mexicană

Cel care a vurt să-l ajute pe Boncu este Sorin Udrea, un alt lider interlop care a fugit în Italia, în 2016, înainte de sentința definitivă a Curții de Apel Timișoara care l-a condamnat la șase ani și opt luni de închisoare în dosarul de crimă organizată în care a fost inculpat.

Citește și: VIDEO Bătaia soțului fostei soții pentru care a fost condamnat ex- deputatul AUR, Mihai Lasca

Udrea este cel care a ajutat-o pe fugara Alina Bica, fosta șefă a DIICOT, să obțină acte de rezidență în Italia și, împreună cu Boncu, a pus la cale o adevărată operațiune de decredibilizare și anihilare a procurorilor și polițiștilor care le-au făcut dosarele penale, conform Pressalert.ro .

Citește și: Interlop din clanul Caran, recuperator pentru datorii de la poker, reținut: Vă rup picioarele!

Călăuza Alinei Bica l-a dat de gol, în Italia, pe interlopul Boncu

Sorin Udrea (44 de ani), împreună cu un alt bărbat în vârstă de 30 de ani au pus la cale întâlnirea cu Boncu la un hotel din Latina, și au luat o serie de măsuri de siguranță. Aceștia au închiriat două camere pe care le-au plătit cu bani cash, iar urmăritul nu a trecut pe la recepție, pentru a nu fi văzut. Boncu a fost, totuși, surprins de camerele aflate pe holurile hotelului, în timp ce se deplasa, dezbrăcat, dintr-o cameră în cealaltă.
Ulterior, când polițiștii l-au oprit pe Udrea și pe celălalt bărbat în vârstă de 30 de ani, au constatat că alături de ei se află și bărbatul dat în urmărire, așa cum bănuiau.

Citește și: Cum a dispărut interlopul Boncu tocmai când urma să fie iar arestat chiar din sediul Poliției Timiș

Sorin Udrea și bărbatul în vârstă de 30 de ani sunt cercetați acum pentru favorizarea infractorului. Atât Boncu, cât și Udrea au fost reținuți și introduși în arestul poliției din localitate, urmând să fie prezentați în fața judecătorilor, conform latinaoggi.eu .

Dosarul traficului de cocaină

Interlopul Lucian Boncu, cel care se lăuda că le-ar fi preparat cocaină lui Smiley,Pepe, Salam și multor alte vedete, a spus în apărarea sa, ca nu putea fi lider interlop pentru că nu avea nici măcar reducere la cocaină. Instanța însă nu l-a crezut.

"De așa zisa interlopeală a mea pot să spun că nu există nimic, nicio plângere, nicio persoană păgubită.Era o problemă de sănătate pentru că mi-am consumat banii, nu am făcut bani din cocaină. Tot ce e scris în actul de sesizare e ficțiune, care nu are nimic cu realitatea. Ce lider puteam să fiu dacă nu aveam nici măcar reducere la cocaină? Prețul era întreg", a spus Boncu în instanță. 

Tribunalul Timiș s-a pronunțat, chiar de Ziua Poliției Române,  în dosarul în care DIICOT a trimis în judecată, în ianuarie 2020, 13 membri ai grupării conduse de liderul interlop Lucian Boncu în dosarul traficului de cocaină.  

Lucian Boncu, acuzat de săvârșirea infracțiunilor de grup infracțional organizat, trafic de droguri de mare risc (9 acte materiale), punere la dispoziție a locuinței pentru consumul de droguri de mare risc (15 acte materiale) și deținere de droguri de mare risc (9 acte materiale), a recunoscut în timpul procesului doar săvârșirea ultimelor două infracțiuni și a fost condamnat la 12 ani și o lună de închisoare plus o amendă penală de 6.000 lei după ce i-au fost contopite și sentințele anterioare.

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te