Angajatul perfect: E în toate consiliile de administrație ale Primăriei Sector 5 și ia 340.000 lei

DE Adrian Costin | Actualizat: 02.06.2023 - 14:30
Caludiu Ceti este în toate Consiliile de Administrație de la Primăria Sector 5 Foto: DC News
Răspunsul la soliictarea Newsweek România

În plină criză bugetară Claudiu Ceti este angajatul perfect la stat. Face parte din toate consiliile de administrație ale societăților Primărie Sectorului 5, lucrează și part-time la ECONOMAT și ia și salariu de la primărie.

SHARE

Claudiu Ceti este Președintele Consiliului de Administrație al societății Amenajare Editilitară și Salubrizare SA care aparține de Primăria Sectorului 5 al Capitalei. În această calitate, a câștigat 65.000 de lei în 2021, conform declarației sale de avere.

Dar Claudiu Ceti mai este președinte și al Consiliilor de Administrație la Infrastructură S5, și Salubrizare S5,  de unde a luat încă 50.000 lei, respectiv 110.000 lei

Ceti mai lucrează part-time la ECONOMAT SA, de unde a mai primit doar 40.000 de lei în 2021.

Angajatul perfect: E în toate consiliile de administrație ale Primăriei S5

Desigur, Claudiu Ceti este și angajat al Primăriei Sector 5 de unde a avut un venit de 75.000 de lei.

Citește și: Cardiologul care steriliza aparate de la morți, trei lefuri de peste 10.000 lei fiecare. Avere mare

În total, angajatul perfect Claudiu Ceti a primit 340.000 de lei în anul 2021, doar din fondurile Primăriei Sectorului 5 și ale societăților aferente.

Newsweek România a solicitat Primăriei Sectorului 5 un punct de vedere privind consiliile de administrație din care face parte Claudiu Ceti, precum și calitățile pentru care a fost pus în aceste funcții.

Citește și: Corpul de control al ministrului Sportului, la fundația "Judo for Romania" înființată de Cosmin Gușă

Ne-a răspuns doar Societatea SALUBRIZARE SA care a confirmat că Claudiu Ceti este președintele Consiliului de Administrație.

De asemenea, societatea a precizat și că nu deține atribuții de selecție a membrilor din Consiliul de Administrație. 

Cine este CLaudiu Ceti

Claudiu Octavian Ceti a depus ultima declarație de avere în iulie 2022. El este considerat unul dintre oamenii apropiați ai primarului Piedone, care în prezent se află la închisoare fiind condamnat în dosarul "Colectiv".

Claudiu Ceti este cunoscut în Constanța ca fost membru de partid ALDE, unde a condus, pentru o perioadă scurtă, organizația municipală.

În 2014, Claudiu Ceti cocheta cu oamenii de afaceri constănțeni, având calitatea de președinte al Asociației Oamenilor de Afaceri Europeni din Dobrogea, unde oferea consultanță și informare pentru obținerea de fonduri.

A fost, timp de un an, între 2014 și 2015, administrator și acționar la firma Le Mogul Consultancy SRL. La Business Center Services SRL, a fost jurist pentru aproximativ un an și jumătate între martie 2014 și decembrie 2015.

Timp de doi ani, a avut calitatea de membru al Comisiei de Dialog Social de la Ministerul Fondurilor Europene din partea Confederației Patronale UGIR 1903 pe locul destinat patronatelor, iar anterior a avut diverse calități din poziția de membru UGIR, fiind reprezentat la ITM, la AJOFM, la Prefectura Constanța etc.

Ceti a candidat, în trecut, la postul de primar al Constanței, din partea partidului PPU-SL, A fost secretar al ALDE Constanța, dar și vicepreședinte și, pentru o scurtă perioadă de timp, președinte. După ”decesul” formațiunii politice, Ceti Claudiu a plecat din Constanța, dar nu și din politică, reușind să se impună în conducerea unor societăți aflate în subordinea Primăriei Sectorului 5 București, condusă de Cristian Popescu Piedone.

Interesant este că în CV-ul său exista o parte identică cu cea a fiului lui Cristian Popescu Piedone. 

Declarația de avere

Conform declarației de avere depuse în iulie 2022, Claudiu Ceti nu are terenuri sau locuințe, în schimb, între 2010 și 2021 a acumulat ceasuri și bijuterii cu o valoare totală de 75.000 lei.

Aici poate fi consultată declarația de avere a lui Claudiu Ceti, depusă în iulie 2022. 

Are două conturi deschise la Banca Transilvania în anul 2014, unul în euro, fără bani pe el, cât și unul în lei, în valoare de 30.000 lei. Ca datorii, a contractat două credite de la Banca Transilvania, în 2021, unul scadent în 2024, cu o valoare de 30.000 lei, cât și unul scadent în 2026, în valoare de 100.000 lei.
 
Ca venituri, a avut mai multe surse de venit în anul fiscal anterior, vorbim de indemnizația de 50.000 lei de la Infrastructură S5, București, indemnizația de 110.000 lei de la Salubrizare Sector 5 SA, indemnizația de 65.000 lei de la Amenajare Edilitară și Salibrizare SA, salariul de la Primăria Sectorului 5 – 75.000 lei, cât și salariul part-time de 40.000 lei de la Economat Sector 5 SRL.

În declarația de interese completată în același an, apare calitate de asociat în firma amintită, Logistic Production SRL. Totodată, apar calitățile de membru președinte CA la Infrastructura S5 SA, membru președinte CA la Salubrizare Sector 5 SA, membru președinte CA la Amenajare Edilitară și Salubrizare SA, membru CA neremunerat la Școala nr. 150 Sector 5 București.

 

 

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te