Ambasada Canadei desființează o minciună: Căsătoria între animale şi oameni este ilegală în Canada

DE Adelina Sahlean | Actualizat: 02.10.2018 - 12:18

Purtătorul de cuvânt al Ambasadei Canadei a dezmințit informațiile lansate de Liviu Dragnea și de senatorul Claudiu Manda, conform cărora Canada a „legalizat relațiile sexuale între oameni și animale”. Acesta a spus că afirmațiile sunt categoric false și ofensatoare.

SHARE

„Afirmaţiile acestea sunt categoric false, ca să nu spunem cât sunt de ofensatoare. Ele provin dintr-o dezinformare deliberată şi o neînţelegere a unui proces controversat canadian, dezinformare care circulă pe internet de câţiva ani. Căsătoria între animale şi oameni este, evident, ilegală în Canada, ideea în sine fiind ridicolă. Mai mult, abuzul şi cruzimea faţă de animale, aici intrând şi acte de natură sexuală, sunt considerate infracţiuni şi pedepsite conform Codului Penal”, a explicat purtătorul de cuvânt al Ambasadei Canadei.
Liderul PSD, Liviu Dragnea, a susținut în cadrul unei emisiuni televizate că referendumul pentru definirea familiei trebuie să aibă loc și pentru că ”pe oameni îi sperie că există țări în care s-a legalizat căsătoria dintre un om și un animal”.

Citește și: Dragnea: Pe oameni îi sperie că sunt țări în care s-a legalizat căsătoria dintre un om și un animal 
„Cetăţenii trebuie să spună dacă sunt de acord sau nu ca familia să se bazeze pe căsătoria între un bărbat şi o femeie. Sunt unii care spun că această prevedere apare şi în Codul civil. Codul civil poate fi modificat oricând în Parlament, Constituţia poate fi modificată doar de către popor. Eu merg la referendum şi educaţia mea ortodoxă, de copil crescut la sat, la ţară, înconjurat de familia tradiţională, mă face să spun «Da» cu toată hotărârea, aşa văd eu lucrurile“, a declarat şeful Camerei Deputaţilor. 

Citește și: Dragnea: UE nu ne poate spune cum să votăm la referendum. Toader: merg la Bruxelles    
De asemenea, Manda a postat, pe pagina sa de Facebook, un articol din iunie 2016, aflat în strânsă legătură cu afirmaţiile şefului său de partid, intitulat „Canada a legalizat relaţiile sexuale între oameni şi animale”.

Citește și: Claudiu Manda, președintele comisiei de control al SRI, promovează articole fake news 
Afirmațiile celor doi vin după ce premierul Viorica Dăncilă a discutat la Bruxelles, timp de două zile, cu principalele grupuri politice din Parlamentul European și a precizat că PSD nu face campanie pentru familia tradiţională la referendumul pentru revizuirea Constituţiei.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.