Roxana Sidi trage din Ungaria pentru România

DE Mihai Duță | Actualizat: 14.10.2020 - 23:53
Roxana Sidi

Roxana Sidi face parte din lotul național de tir al României, iar soțul și, totodată, antrenorul ei, Peter Sidi este multimplu campion mondial și european la diferite probe de tras cu pușca, pentru Ungaria.

SHARE

Cei doi s-au cunoscut la concursurile de tir și sunt căsătoriți din 2018. Sunt fericiți împreună și își reprezintă fiecare țara cu mândrie. Mai nou, Peter Sidi reprezintă clubul CSA Steaua, alături de soția sa.

Roxana a ajuns la tir direct de pe pista de atletism, fiind „racolată” de Ștefan Olteanu, primul ei antrenor la acest sport.

Mama ei jucase ceva handbal, dar nu la un nivel foarte înalt. Roxana a făcut și ea handbal, un sport de care a rămas încă legată, dar pe care, din păcate, nu a mai putut să-l practice. Însă acum nu regretă nimic.

Primele rezultate la tir au început să apară încă de pe vremea în care era la juniori și începuse să câștige competiții naționale la seniori.

Apoi au venit și rezultatele la competițiile internaționale.

„Cele mai bune rezultate ale mele sunt: medalia de aur la Campionatul European de glonț, proba din culcat și o medalie de bronz cu echipa, la aceeași probă. La aer comprimat am obținut o medalie de aur și una de bronz, tot cu echipa. Acum lupt pentru calificarea la Jocurile Olimpice de la Tokyo”, povestește Roxana, sportivă legitimată la Steaua București.

Antrenor este chiar soțul ei, multiplu campion mondial și european la diferite probe de tir cu pușca. Pregătirea este asigurată, așadar, la cel mai înalt nivel.

„Pe soțul meu l-am cunoscut în poligon, ne intersectam mereu la competițiile internaționale. La 16 ani am primit o cutie de bomboane de la el. Bomboanele au ajuns la coșul de gunoi, pentru că părinții mă învățaseră să nu mănânc de la persoane necunoscute. O lungă perioadă de timp doar ne zâmbeam când ne vedeam. Apoi relația a avansat și, în 2018, ne-am căsătorit.

Locuim în Ungaria, la Komarom. De obicei, venim o dată pe lună în România, însă pandemia ne-a schimbat programul”, spune Roxana.

În casă, cei doi vorbesc în engleză, însă Roxana s-a apucat să învețe maghiara pentru că stau mai mult în
Ungaria.

De curând, Peter Sidi a devenit membru al Clubului Steaua și a participat deja alături la soția sa la câteva concursuri la proba de mixt.

Ca sportiv, Peter este deja calificat la Jocurile Olimpice, însă, ca antrenor, își dorește să o califice și pe Roxana, soția sa. „Anul viitor sper să îmi aducă o medalie la Jocurile Olimpice, pentru că este singura care îmi lipsește. De asemenea, ca antrenor, îmi doresc să reușesc să îmi calific sportiva în finala Campionatului European și să obțină calificarea la Jocurile Olimpice”, ne-a spus Peter Sidi.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te