Unde poți schia sau da cu snowboard-ul în România în minivacanța de 1 Decembrie. Cât costă skipassul

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 29.11.2023 - 11:59
Unde poți schia sau da cu snowboard-ul în România în minivacanța de 1 Decembrie. Cât costă skipassul - Foto: Facebook/Domeniul Schiabil Azuga
Unde poți schia sau da cu snowboard-ul în România în minivacanța de 1 Decembrie. Cât costă skipassul - Foto: Facebook/Domeniul Schiabil Azuga
Unde poți schia sau da cu snowboard-ul în România în minivacanța de 1 Decembrie. Cât costă skipassul - Foto: Facebook/Primăria Municipiului Braşov
Unde poți schia sau da cu snowboard-ul în România în minivacanța de 1 Decembrie. Cât costă skipassul - Foto: Facebook/Supersnow Carpathian

Ești un iubitor al sporturilor de iarnă? Administratorii mai multor pârtii au vești bune. În minivacanța de 1 Decembrie, poți schia sau te poți da cu snowboard-ul în mai multe stațiuni din România.

SHARE

Anul acesta, vremea ține cu iubitorii sporturilor de iarnă. În mai multe stațiuni de schi din România a nins, administratorii pârtiilor au pornit tunurile de zăpadă artificială și în minivacanța de 1 Decembrie, 30 noiembrie - 3 decembrie, se poate schia sau da cu snowboard-ul ori sania. 

Unde poți schia sau te poți da cu snowboard-ul, în România, în minivacanța de 1 Decembrie. Cât costă skipassul?

La Azuga, se poate schia, deja, de mai bine de o săptămână, dar, oficial, sezonul se deschide pe 30 noiembrie, de Sfântul Andrei. 

„Vești bune! Am repornit instalația de zăpadă artificială! ❄️

Depunem toate eforturile pentru ca pârtiile deservite de bandă și de telescaun să fie gata pentru a vă putea primi începând de joi, 30 noiembrie.
Sunteți pregătiți? 🎿🏂⛷️”, au postat administratorii pârtiilor din Azuga, pe Facebook. 
 
Prețul skipassului la Azuga este, la începutul sezonului de schi 2023-2024, de 170 lei/zi. 
 
 
 
Începând tot de joi, 30 noiembrie, se va putea schia și în Poiana Brașov. Potrivit Primăriei Brașov, se va schia pe toate pârtiile din zona superioară a masivului Postăvarul, fiind pentru prima dată de la modernizarea domeniului schiabil când se deschide sezonul de schi în luna noiembrie.

Astfel, în Poiană, se va putea schia în zona superioară a pârtiilor Lupului și Drumul Roșu, cu ieșire spre stația telescaunului Ruia (telescaunul de 6 locuri), precum și pe pârtiile Kanzel, Doamnei, cu ieșire în Drumul Roșu, apoi către telescaunul Ruia. De asemenea, vor fi deschise și pârtiile pentru începători, Bradul și Stadion.
 

Starea pârtiilor este foarte bună, mai ales că în ultima perioadă s-au înregistrat temperaturi negative, care au permis funcționarea non-stop a instalațiilor de producere a zăpezii artificiale, la care s-au adăugat și precipitațiile sub formă de ninsoare.

Stratul de zăpadă bătută de pe pârtiile din partea superioară a masivului Postăvarul are o grosime de 30 de centimetri și o lățime, în medie, de 20 de metri.

Prețul skipassului în Poiana Brașov este, la începutul sezonului de schi 2023-2024, de 200 lei/zi. 

Și la Predeal se încearcă deschiderea pârtiilor pentru minivacanța de 1 Decembrie 2023. Tunurile de zăpadă funcționează la capacitate maximă. 
 
Dacă se va putea schia în Predeal, skipass-ul costă 265 lei/zi. 
 
 
 
„Avem un strat de aproximativ 50-60 cm de zăpadă, neuniform. Tica pregătește partiile 😊❄️🏂⛷️Azi noapte s-a oprit vântul și am mai primit un strat de 10 cm nins liniștit”, au anunțat, pe 29 noiembrie, administratorii pârtiei Borlova, de la Muntele Mic
 
Prețul skipassului la Muntele Mic este de 110 lei/zi. 

În minivacanța de 1 Decembrie 2023 se poate schia sau da cu snowboard-ul și la Șureanu, Arena Platoș Păltiniș, Pârtia Olimpică Borșa, Transalpina, Semenic, Straja și Cavnic, potrivit datelor despre starea pârtiilor actualizate în timp real.
 
Skipassul de o zi costă 180 lei la Șureanu, 120 lei la Arena Platoș Păltiniș, 140 lei la Pârtia Olimpică Borșa, 170 lei la Transalpina, 100 lei la Semenic, 150 lei la Straja și 150 lei la Cavnic. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te