Retinol de casă obținut din două ingrediente din bucătărie. Elimină ridurile și stimulează colagenul

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 03.10.2024 - 21:14
Retinol de casă obținut din două ingrediente din bucătărie. Elimină ridurile și stimulează colagenul - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ
Retinol de casă obținut din două ingrediente din bucătărie. Elimină ridurile și stimulează colagenul - Foto: Istock / imagine cu rol ilustrativ

Retinol de casă obținut din două ingrediente din bucătărie. Elimină ridurile și stimulează colagenul. Iată ce beneficii are pentru ten și cum poate fi preparat

SHARE

Retinol de casă obținut din două ingrediente din bucătărie. Elimină ridurile și stimulează colagenul. Iată ce beneficii are pentru ten și cum poate fi preparat

Retinol de casă obținut din două ingrediente

Dacă femeile românce caută ceva, este tinerețea veșnică, motiv pentru care s-au dedicat cercetării metodelor și produselor pentru combaterea semnelor îmbătrânirii .

De la cele mai scumpe tratamente spa la creme exotice cu ingrediente miraculoase, piata frumusetii ofera o gama larga de optiuni in acest domeniu. 

Citește și: Peste 2,5 milioane de români, alergici la ambrozie. Recomandările medicilor pentru cei sensibili

Cu toate acestea, obținerea pielii perfecte este mult mai simplă decât ar părea. Ai nevoie doar de rețeta secretă folosită pe scară largă de femeile japoneze pentru a obține un retinol de casă cu ceai verde menit să combată semnele îmbătrânirii. Un simplu truc de frumusețe de casă cu ajutorul căruia vei putea stimula producția de colagen și vei întineri pielea printr-un simplu gest. Vă spunem pas cu pas cum să faceți această cremă anti-îmbătrânire de casă. 

Axat pe stimularea colagenului, acest remediu caută să sporească menținerea elasticității și fermității pielii. Această proteină, împreună cu retinolul, sunt două ingrediente cheie în lupta împotriva îmbătrânirii. 

Pe de o parte, retinolul este un derivat al vitaminei A, cunoscut în special pentru capacitatea sa de a stimula producția de colagen și de a promova reînnoirea celulară, rezultând o piele mai moale și mai fină. Pe de altă parte, colagenul este acea proteină responsabilă de menținerea pielii tinere și flexibile, dar producția sa scade odată cu vârsta, ducând la apariția ridurilor și lasării. 

Una dintre cheile îngrijirii faciale japoneze este utilizarea ingredientelor naturale și tradiționale, precum ceaiul verde. Originar din China, dar popularizat în Japonia, ceaiul verde a fost venerat de secole pentru numeroasele sale beneficii pentru sănătate, inclusiv pentru impactul său pozitiv asupra pielii.

Cum prepari retinolul acasă, în bucătăria ta?

Ceaiul verde este plin de antioxidanți, care ajută la combaterea radicalilor liberi responsabili de îmbătrânirea prematură a pielii. În plus, proprietățile sale antiinflamatorii și antibacteriene îl fac un elixir natural pentru combaterea acneei și a petelor.

Datorită conținutului său ridicat de polifenoli, ceaiul verde ajută și la protejarea pielii de daunele cauzate de razele UV, reducând astfel riscul de pete și arsuri solare.

Citește și: Infuzia de ceai pe care să o bei la micul dejun pentru a slăbi. Previne îmbătrânirea cu doar 5 lei

Capacitatea sa de a îmbunătăți circulația contribuie, de asemenea, la un ten mai luminos și cu aspect mai sănătos.

Având în vedere toate aceste beneficii, nu este surprinzător faptul că ceaiul verde este un element de bază în rutinele de îngrijire a pielii ale multor femei. Mai ales pentru cei care doresc să profite la maximum de proprietățile sale de întinerire. 

Dar cum se prepară? Este foarte simplu, ai nevoie doar de o cană de ceai verde și o lingură de gel de aloe vera . 

  1. Preparați o ceașcă de ceai verde și lăsați-o să se răcească la temperatura camerei. 
  2. Într-un castron mic, amestecați o lingură de gel de aloe vera cu ceaiul verde până obțineți o soluție omogenă. 
  3. Aplicați amestecul pe față și pe gât , asigurându-vă că acoperiți toate zonele. 
  4. Lăsați masca să acționeze 15-20 de minute . 
  5. Clătiți cu apă caldă și uscați ușor. 
  6. Aplicați crema hidratantă obișnuită pentru a sigila umezeala. 

Este recomandat să folosiți această mască o dată pe săptămână pentru cele mai bune rezultate.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te