Cozonacul a ajuns să fie un desert de lux în acest an. Prețurile încep de la 40 de lei și urcă până la 120 de lei, în băcăniile de specialitate. Sunt mai scumpi în medie cu 10% față de anul trecut, asta din cauza costurilor ridicate la zahăr și ciocolată, spun patiserii.
Cum se făceau micii acum peste 100 de ani? O rețetă din 1920, scrisă într-o epistolă chiar de bucătarul-șef de la renumitul restaurant „Caru' cu Bere” conține secretul preparării corecte a celebrilor mititei. Ea vă va surprinde prin deosebirile față de cum știm să-i facem astăzi.
Care a fost primul desert din istorie? Chiar dacă în ziua de astăzi ni se par un lucru firesc, prăjiturile, preparatele dulci au avut și ele un punct de plecare. Iar acesta pare să fi fost mult mai în urmă decât am fi putut crede, ajungând până la povestea Potopului din Biblie.
Mulți consumatori au descoperit, probabil că alimentele pe care le cumpărau până nu demult, par să fie mai slabe calitativ. Pentru a nu fi nevoite să crească pre mult prețurile, unele companii au ales să înlocuiască ingredientele cu unele mai ieftine.
Băutura din trei ingrediente care îți curăță colonul și crește imunitatea. Costă doar 10 lei. Iată cum poți să o pregătești la tine acasă în doar 5 minute.