Actrița cu 50 ani la Hollywod are cancer: Feministă, a promovat fitness-ul. A iubit actori celebri

DE Bianca Iosef | Actualizat: 05.09.2022 - 00:43
Jane Fonda- Foto: PROFIMEDIA

După o viață întreagă petrecută în lumina reflectoarelor, actrița Jane Fonda a anunțat pe rețelele sociale că este bolnavă și a început chimioterapia, însă artista spune că se simte „foarte norocoasă”.

SHARE

Aceasta a mai promis că nimic nu o va opri din activitățile sale de activist.

Actrița Jane Fonda, în vârstă de 84 de ani, a devenit cunoscută în anii 60 odată cu apariția în filme precum „Barbarella” și „Cat Ballou”. După ce a luat o pauză de 15 de la marele ecran, Fonda a surprins prin rolul din „Monster in Law”, iar doi ani mai târziua juca în „Georgia Rule”. Munca sa în actorie i-a adus și două premii Oscar în 1972 și 1979 pentru „Cea mai bună actriță”, dar și un Glob de Aur.

Jane Fonda mai este cunoscută și pentru videoclipurile în care promovează fitness-ul între anii 1982 și 1995. De asemenea, Fonda este și scriitoare, activist politic și fost model. Cea mai remarcabilă și controversată acțiune ca activist este opoziția față de Războiul din Vietnam. 

De asemenea, a protestat față de Războiul din Irak și violența împotriva femeilor. S-a descris ca fiind liberală și feministă.

Jane Fonda a avut o aventură cu Donald Sutherland, pe care actriţa a încheiat-o brusc. S-a iubit și cu Robert Redford. Jane şi regizorul francez Roger Vadim, cu care actriţa s-a căsătorit în august 1965, au format unul dintre cele mai admirate cupluri ale timpului lor. La 6 ianuarie 1973, după opt ani împreună, povestea dintre Fonda şi Vadim s-a încheiat oficial.

Actrița a fost căsătorită cu Tom Hayden din 1973 până în 1990. Au împreună un fiu în vârstă de 47 de ani, Troy Garity. Ultima căsătorie a fost cu Ted Turner. 

Citește și: FOTO/VIDEO Unul dintre cele mai rare mamifere, nurca europeană, va putea fi văzut în Delta Dunării

Luptă cu cancerul, dar se consideră norocoasă

Artista și-a anunțat fanii că suferă de cancer, într-un mesaj de pe pagina sa de Instagram. 

Citește și: Bărbatul care a încercat să introducă o armă la US Open a reușit să fugă de poliție

„Așadar,  dragii mei prieteni am ceva personal ce vreau să vă împărtășesc Am fost diagnosticată cu limfom non-Hodgkin și am început tratamentele de chimioterapie. Acesta este un cancer foarte tratabil. 80% dintre oameni supraviețuiesc, deci mă simt foarte norocoasă. Și eu am noroc pentru ca am asigurare de sănătate și acces la cei mai buni doctori și tratamente. 

Îmi dau seama, și e dureros, că sunt privilegiată în această situație. Aproape fiecare familie din America a trebuit să se confrunte cu cancer la un moment dat și mult prea mulți nu au acces la asistența medicală de calitate pe care o primesc și acest lucru nu este corect”, a scris actrița.

Jane Fonda a mai spus „De asemenea, trebuie să vorbim mult mai mult nu doar despre vindecări, ci despre cauze, astfel încât să le putem elimina. De exemplu, oamenii trebuie să știe că și combustibilii fosili provoacă cancer. La fel și pesticidele, multe dintre ele pe bază de combustibil fosil”.

„Nu voi lăsa nimic să interfereze cu activismul meu climatic.” Cancerul este doar un profesor 

„Fac chimioterapie de 6 luni și mă descurc destul de bine cu tratamentele și, credeți-mă, nu voi lăsa nimic din toate astea să interfereze cu activismul meu climatic. Cancerul este profesor și sunt atentă la lecțiile pe care mi le oferă. Un lucru pe care mi l-a arătat deja este importanța comunității. De creșterea și aprofundarea comunității cuiva, astfel încât să nu fim singuri. Și cancerul, împreună cu vârsta mea – aproape 85 de ani – învață cu siguranță importanța adaptării la noile realități.

Trăim cel mai important timp din istoria omenirii pentru că ceea ce facem sau nu facem acum va determina ce fel de viitor va exista și nu voi permite cancerului să mă împiedice să fac tot ce pot, folosind fiecare instrument din cutia mea de scule și asta include continuarea construcției acestei comunități și găsirea de noi modalități de a ne folosi puterea colectivă pentru a face o schimbare. Examenele se apropie și sunt dincolo de consecințe, așa că puteți conta pe mine să fiu alături de voi în timp ce ne mărim armata de activiști climatici”, a mai scris Jane Fonda pe Instagram.

 
 
 
 
 
Vezi această postare pe Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

O postare distribuită de Jane Fonda (@janefonda)

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te