Ingredientul pe care îl adaugi în cafea pentru a scăpa de kilogramele în plus. Costă câțiva lei

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 17.06.2024 - 07:05
Ingredientul pe care îl adaugi în cafea pentru a scăpa de kilogramele în plus. Costă doar 12 lei - Foto: Profimedia Images (imagine rol ilustrativ)
Ingredientul pe care îl adaugi în cafea pentru a scăpa de kilogramele în plus. Costă doar 12 lei - Foto: Profimedia Images (imagine rol ilustrativ)

Ingredientul pe care îl adaugi în cafea pentru a scăpa de kilogramele în plus. Costă doar 12 lei. Iată despre ce ingredient este vorba și cum te ajută să slăbești?

SHARE

Ingredientul pe care îl adaugi în cafea pentru a scăpa de kilogramele în plus. Costă doar 12 lei. Iată despre ce ingredient este vorba și cum te ajută să slăbești?

Cum slăbești consumând cafea?

Cafeaua este cea mai consumată băutură din lume, fiind depășită doar de apă. Se estimează că în jur de 2,6 miliarde de cești sunt consumate în fiecare zi în întreaga lume, ceea ce face ca gestul de a te trezi dimineața și de a pregăti un mic dejun încărcat cu cofeină să fie aproape automat.

Citește și: Ai cumpărat banane de la supermarket? Trucurile prin care le poți mânca și după 7 zile

Pentru că este un obicei atât de comun, nu este neobișnuit ca, de-a lungul anilor, să-și vadă esența evoluând. În timp ce cafeaua este în continuare ingredientul principal, ingredientele pe care le includem pentru a-l face mai interesant s-au schimbat sunt: laptele de cocos, laptele de ovăz, ulei de măsline, pudră de ghimbir, scorțișoară și acum ulei de cocos. 

Uleiul de cocos a intrat în viața a milioane de oameni în multe feluri, fie ca antiinflamator datorită unei linguri dimineața, dar și ca produs cosmetic capabil să ne îmbunătățească părul și aspectul acestuia. Acum, utilizarea sa a mers mai departe și există persoane care îl includ în cafeaua lor, datorită multiplelor sale beneficii.

Uleiul de cocos este un ingredient extrem de versatil. Proprietățile sale pentru piele și păr sunt bine cunoscute în întreaga lume; cu toate acestea, beneficiile sale ca supliment pentru cafea sunt necunoscute, în ciuda a tot ceea ce poate realiza.

Atât cafeaua, cât și uleiul de cocos au propriile beneficii și efecte secundare. Atunci când le consumăm împreună, putem profita de unele dintre elementele benefice ale fiecăruia, le putem multiplica pe celelalte, dar și limita unele dintre neplăcerile, cum ar fi nervozitatea provocată de cofeină.

Beneficiile uleiului de cocos în cafea

Uleiul de nucă de cocos în cafea a fost popularizat în mare măsură de susținătorii dietei ketogenice, o dietă cu conținut scăzut de carbohidrați, bogată în grăsimi și moderată în proteine, care urmărește să ajute organismul să folosească cetonele pentru energie în locul glucozei (zahăr).

Dieta ketogenică și variantele sale sunt adesea folosite ca tehnici de pierdere în greutate, lucru cu care se poate lăuda uleiul de cocos din cafea. Acest ingredient este un termogenic natural care poate arde grăsimile și ne poate menține sătui mai mult timp, ceea ce îl face o alegere excelentă pentru o dietă de slăbire.

Uleiul de cocos este, de asemenea, o sursă de energie care se metabolizează rapid. Deși nu stimulează organismul în același mod ca și cofeina, acesta oferă propriul său impuls energetic de dimineață, asemănător cu fructele sau cu alți carbohidrați, dar fără a se prăbuși. Consumând cele două împreună, putem obține două ingrediente energizante într-o singură ceașcă, dar fără efectele secundare.

Studiile arată că acizii grași cu lanț mediu din uleiul de nucă de cocos, precum și cofeina din cafea, pot accelera metabolismul nostru, crescând cantitatea de calorii pe care o ardem zilnic. 

Mulți oameni se bucură, de asemenea, de aroma bogată pe care uleiul de nucă de cocos o conferă cafelei. Este untos și poate face ca băutura noastră să fie destul de cremoasă. Chiar dacă nu folosim lapte sau un substitut, uleiul de cocos singur reduce aciditatea și oferă un gust plăcut, neted și indulgent.

Cum să adăugați ulei de cocos în cafea

Există două tipuri principale de ulei de nucă de cocos: ulei de nucă de cocos nerafinat (numit și virgin) și ulei de nucă de cocos rafinat. Acestea diferă ușor, dar ambele pot fi incluse în cafeaua noastră, deși, dacă preferăm o aromă mai subtilă, cel mai bine este să optăm pentru versiunea rafinată și mai procesată.

Citește și: Planta de pe marginea drumului care te ajută să slăbești și te scapă de stres. Asemănătoare cafelei

Pentru a ne prepara băutura, nu trebuie decât să adăugăm în cafeaua fierbinte una-două linguri de ulei de cocos la alegere. Dacă este prima dată, putem încerca doar o lingură pentru a vedea cum răspunde organismul nostru.

Odată ce am combinat cafeaua fierbinte cu uleiul de cocos, opțiunea perfectă este să o turnăm într-un blender sau într-un mixer de mână timp de 30 de secunde, astfel încât ambele ingrediente să se topească perfect, dar putem, de asemenea, să o batem cu o lingură până când obținem textura perfectă pentru gustul nostru.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te