Planta de pe marginea drumului care te ajută să slăbești și te scapă de stres. Asemănătoare cafelei. Iată ce beneficii are și unde o puteți descoperi?
Citește și: Fructul din grădină care te ajută să-ți albești dinții natural. În piață este câțiva lei kilogramul
Citește și: Ai cumpărat banane de la supermarket? Trucurile prin care le poți mânca și după 7 zile
Planta de pe drum care are beneficii nebănuite
Cicoarea (Cichorium intybus) este o plantă cu flori albastru-violet, recunoscută pentru frunzele sale verzi, care au fost folosite în scopuri medicinale și culinare de-a lungul istoriei. Este o plantă erbacee care poate fi utilizată atât pentru uz intern, cât și extern.
Citește și: Cum pot afecta rănile adânci de piele sănătatea intestinală? Ce au descoperit cercetătorii
Cicoarea este o sursă de fibre, vitamina C, potasiu și alte substanțe nutritive. Consumul său poate contribui la aportul de nutrienți esențiali.
Cicoarea prezintă numeroase beneficii asupra organismului uman:
- sprijin pentru sistemul digestiv - cicoarea este cunoscută pentru capacitatea sa de a stimula producția de enzime digestive, contribuind astfel la îmbunătățirea digestiei;
- efecte antiinflamatoare - compușii din cicoare au efecte antiinflamatoare, ceea ce poate fi util în cazul bolilor inflamatorii cronice;
- controlul greutății - consumul de cicoare poate ajuta la gestionarea greutății, deoarece conține puține calorii și poate sprijini controlul apetitului;
- menținerea nivelului de zahăr din sânge - cicoarea poate avea un efect moderat în menținerea nivelului de zahăr din sânge, făcând-o utilă în controlul diabetului;
- sursă de antioxidanți - cicoarea conține antioxidanți care luptă împotriva stresului oxidativ și protejează celulele de daunele produse de radicalii liberi.
Ce mai trebuie să știm despre proprietățile cicoarei:
Citește și: Cât de des trebuie să mănânci portocale pentru o digestie bună și o inimă puternică?
- tulpina de cicoare și rădăcina de cicoare sunt folosite pentru a obține infuzii, în timp ce frunzele pot fi adăugate în salate și mâncăruri;
- cicoarea are o aromă specifică, care poate aminti de cafea; de aceea, este uneori utilizată ca înlocuitor pentru cafea.