Cum să ai o vacanță în Grecia cu buget redus? Ce trebuie să știți despre cazare și benzinării

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 24.05.2024 - 11:27
Vacanțele în Grecia pot fi și ieftine și frumoase -Foto: Profimedia Images (rol ilustrativ)

Grecia este una dintre destinațiile de vacanță preferate de români. Din mai până în octombrie această țară este vizitată de zeci de milioane de turiști. Însă și aici costurile vieții au crescut și, implicit costurile vacanțelor. Dar românii au găsit cum să se încadreze în buget.

SHARE
Mulți români strâng bani un an întreg pentru a merge o săptămână sau două în vacanță, în destinația de vis. Dar cu toate acestea, tot mai puțini se încadrează în buget. 
 
Iar acest lucru se întâmplă din cauza costurilor mari ale serviciilor și produselor, ale vieții de zi cu zi.

Cum să ai o vacanță în Grecia cu buget redus?  ”Alimentați cu carburant în România și Bulgaria”

Mai este doar foarte puțin timp până începe vara și mulți au deja vacanțele programate în Grecia. Alții se gândesc dacă mai au timp să meargă. 

Pe forumurile de pe platformele de socializare destinate vancanțelor în această țară, românii pot primi sfaturi despre orice. 

De exemplu, putem afla cum putem să facem să ne încadrăm într-un buget rezonabil și să avem o vacanță confortabilă în Grecia. 

Administratorii Forum Grecia au postat o serie de sfaturi pentru cei care vor să meargă anul acesta în această țară. 
 
”- Alegeți luni mai puțin aglomerate - pentru că în Grecia este frumos și în iunie, și în septembrie. Și în mai, și în octombrie, vremea este foarte bună pentru alte activități, vacanța în Grecia nu înseamnă doar bălăcit.
 
 
- Fiți flexibili cu datele concediului - astfel încât să vă puteți încadra în eventuale spațiile goale dintre rezervările deja făcute la hotelul ales - pentru că de multe ori proprietarii fac oferte speciale în acele perioade, inclusiv acordarea unei (unor) zile suplimentare ca bonus.
 
- Nu excludeți cazările mai îndepărtate de plajă – vacanța este pentru plimbări și stat în aer liber, puteți merge în fiecare zi la altă plajă, mai ales dacă sunteți veniți cu mașina - și dacă sunteți matinali și vreți să vedeți răsăritul pe mare, mergeți pe jos câteva minute și vă puteți bucura de același peisaj ca cei cazați (mai scump) la vile / hoteluri pe plajă.
 
- Rezervați direct la proprietar - evitând astfel comisioanele intermediarilor.
 
- Profitați de ofertele early booking și last minute - pe care le postează proprietarii pe grupurile noastre.
 
- Cereți oferte de la 2-3 cazări - și alegeți cel mai bun raport calitate preț. Nu uitați să comunicați decizia și cazărilor ne-selectate, poate anul următor veți primi o ofertă mai bună.
 
 
- Stați mai multe nopți sau faceți rezervare de grup, împreuna cu familiile prietenilor cu care mergeți, pentru a obține un preț mai bun - pentru că oricum plătiți transportul dus-întors și veți vrea să stați la un grătar împreună.
 
- Alimentați cu carburant în România și Bulgaria - pentru că în Grecia prețul carburantului este mai mare.
 
- Alegeți cazări fără mese incluse – acestea de regulă au un tarif mai redus și vă veți bucură pe deplin de experiență culinară locală.
 
- La taverne comandați grecește - din fiecare câte puțin și împărțiți mâncarea, iar la final împărțiți și notă de plata, încercând astfel din mai multe preparate, iar prețul final va fi mai mic”, se arată în postare.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te