Controversata moarte a lui Adrian Pintea. Ascultă vocea inimii, renunță la medicamente. Avea 54 ani

DE Alex Darvari | Actualizat: 17.05.2023 - 21:52
Adrian Pintea - Foto: Facebook / Studiourile Buftea

Adrian Pintea a murit la numai 54 de ani, în împrejurări extrem de controversate. Părinții au acuzat-o pe soția sa, Lavinia Tatomir, că l-ar fi tratat inadecvat pe actor, care nu a mai ajuns la medici pentru un tratament corespunzător.

SHARE

Adrian Pintea avea să se nască în 9 octombrie 1954 într-un mic oraș Beiuș, din Bihor. A avut un impact enorm în teatrul și filmul românesc jucând o gamă largă de personaje.

Sursa Foto: Adrian Pintea - Foto: Facebook / Studiourile Buftea

„Un actor cu o picătură de geniu, cum puțini au existat în teatrul românesc, un actor scriitor și un mare pedagog. De la Romeo, pe care l-a interpretat la Studioul Casandra în studenţie şi după ce a absolvit IATC-ul, până la Becket, arhiepiscopul nonconformist, ultimul rol de seamă, jucat la Teatrul Bulandra, şi-a urmat calea în spiritul unei definiţii pe care el însuşi, deghizat în prozator, o găsise.

A fost Treplev din „Pescăruşul” lui Cehov, Henric al IV-lea din piesa lui Pirandello, Hans din „Ondine” de Giraudoux, Hamlet, Don Juan sau Becket din piesa lui Anouilh. Profund, tenebros, nuanţat, şarmant, vioi şi melancolic, plin de umor”, potrivit unei caracteristici făcute de ziarulmetropolis.ro.

O viață de boem, cu trei mari iubiri

La vârsta de 26 de ani, Adrian Pintea a trăit o poveste de dragoste cu tulburătoarea actriță Irina Petrescu, mai în vârstă cu 13 ani.  

Irina Petrescu şi Adrian Pintea se cunoscuseră când el era încă student, prin 1978 - pe atunci el avea 23 de ani, iar ea, 36. După doi ani de relaţie, ea a primit un crunt diagnostic: cancer la sân.

A luptat cu boala şi şi-a extirpat un sân, dar lovitura i-a afectat profund şi relaţia: Adrian Pintea a dus extrem de greu lovitura. A avut o cădere, gândul că o putea pierde pe Irina nu-i dădea pace. Apoi a început să-şi găsească evadarea într-o viaţă dezordonată, care, în cele din urmă, a dus şi la destrămarea relaţiei.

Citește și: Actrița ce a făcut din Iordache un „derbedeu”. Adrian Pintea, în patima alcoolului după despărțire

Actorul a putut trece peste relația cu Irina Petrescu după ce a întâlnit-o pe Silvia Mihaela, de profesie arhitect. Cei doi s-au căsătorit în anul 1984, dar relația lor s-a destrămat peste 9 ani. Actorul face o pasiune nebună pentru Laura Jianu care, însă, decide să plece în Anglia.

Când Adrian Pintea o întâlnește pe Lavinia Tatomir, el avea 43 de ani, ea 16. Pe 25 decembrie 2000, Lavinia Tatomir, proaspată studentă la Medicină, a devenit doamna Pintea.

La începutul verii 2007, actorul care avea 54 de ani a început să se simtă rău. Era hipertensiv și avea ciroză. Părinții au acuzat-o atunci pe Lavina că „l-a lăsat să moară”.

Părinții acuză

„Un bolnav cronic, cum era Adrian, a ales să aibă încredere în puterile energoterapeutei (soția Lavinia). În anul 2001, Lavinia Tatomir a declarat că l-a vindecat pe Adrian de ciroză. În alte interviuri pretinde că știa că Adrian va muri, dar că s-a căsătorit cu el din dragoste.

Citește și: Controversata moarte a lui Gyuri Pascu. Refuza să meargă la medici. Povara sub care s-a prăbușit

În anul 2007, Lavinia declara că Adrian a fost omorât! Ne rezervăm dreptul de a afla adevărul despre moartea lui Adrian Pintea, moarte declanșată de un implant dentar. Nu este o consolare pentru familie că Lavinia Tatomir l-a ajutat să treacă dincolo; atât familia, cât și prietenii preferau ca Lavinia să-l ajute să rămână printre noi”, spuneau părinții pentru Libertatea în 2007.

Lavinia s-a apărat declarând că decompensarea organismului lui Adrian Pintea a survenit pe fondul neînțelegerilor pe care el le avea cu tatăl și cu sora sa. 

Apropiații spun că Lavinia l-a scăpat pe Adrian Pintea de dependența de alcool. Moartea lui Adrian Pintea rămâne la fel de controversată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te