Cinci tipologii de pasageri în aeroport. Cum se schimbă personalitatea acestora înaintea zborului

DE Alexandra Lupascu | Actualizat: 07.08.2023 - 20:28
Cinci tipologii de pasageri în aeroporturi. Cum se schimbă personalitatea acestora înaintea zborului Foto: Profimedia (imagine cu caracter ilustrativ)

Personalitatea ta se schimbă odată ce ajungi în aeroport? Mai mult de jumătate dintre britanici spun că adoptă o nouă atitudine atunci când ajung într-un aeroport, potrivit unui nou sondaj realizat de British Airways, care a reușit să contureze mai multe tipologii.

SHARE

Personalitatea ta se schimbă odată ce ajungi în aeroport?

Cel mai comun este Asul în aeroporturi, care este „complet pregătit” și „mai probabil să se ocupe de procesul de check-in”, scrie dailymail.com

Cea mai rară personalitate a aeroportului este Pasagerul relaxat, adică acea categorie de pasageri care nu se grăbesc și ajung ultimii în avion

„Asul în aeroporturi”

Această persoană de aeroport este „complet pregătită și lider desemnat atunci când călătorește cu un grup”, spune studiul.

„Sunt cei mai organizați și fac toată pregătirea pentru petrecerea lor de călătorie.

Citește și: Cine sunt interlopii care au băgat spaima în Occident. Câștigau 30.000$/zi și șantajau politicieni

Asul aeroportului nu poate fi ratat, deoarece se află în fruntea grupului, purtând toate pașapoartele și poate da indicații asertiv.”

Aproape jumătate (49 la sută) dintre cei chestionați pentru studiu au spus că se consideră un „as al aeroportului”, cea mai comună persoană.

PILOT AUTOMAT

Mai mult de doi britanici din cinci (43 la sută) spun că merg cu fluxul „Pilot Automat” și sunt „fericiți să ocupe locul din spate și să lase pe altcineva să preia conducerea pe aeroport”, arată cercetarea.

„De cele mai multe ori, ei nici măcar nu știu unde se află poarta lor, deoarece o lasă pe seama angajaților aeroporturilor”.

Pasagerul atlet

Această categorie tratează aeroportul „ca pe un sport competitiv”.

Reprezentând 15% dintre turişti, această persoană se străduieşte să fie „printre primii care urcă şi coboară din avion şi primii care îşi iau bagajele după aterizare”, spune studiul.

Citește și: Cu bani trași din cardurile americanilor, interlopul Dacian a luat mașini de 850.000 de euro

Pasagerii atlei pot fi adesea văzuți trecând prin mulțime și sunt în permanență în mișcare, urmărind mereu cozile încercând să descopere cum să înainteze și să petreacă cât mai puțin timp posibil locuind în aeroport”.

Aventurierul

Fericiți să „se desprindă de grup și să petreacă mult timp explorând aeroportul”, probabil îl veți găsi pe Aventurierul Aeroportului explorând Duty Free, gustând restaurantele sau pur și simplu rătăcind pe holurile terminalului aeroportului.

Această persoană reprezintă doar opt la sută dintre călători, potrivit studiului, care spune că sunt „cel mai probabil să se întoarcă cu un gadget nou din explorarea aeroportului de care nu știau că au nevoie”.

Citeşte şi: EXCLUSIV Nouă milioane de lei sporuri date angajaților din Ministerul Muncii pentru boli închipuite

Descriindu-i drept „lupii singuratici”, studiul spune că aventurierii aeroportuari „nu sunt văzuți adesea într-un grup, astfel încât să poată profita la maximum de aeroport fără distragerea atenției de la tovarășii lor de călătorie”.

Pasagerul relaxat

Cea mai puțin obișnuită persoană de aeroport dintre toate este Pasagerul relaxat, reprezentând doar patru la sută din călători.

Cei din această categorie au cea mai relaxată abordare a călătoriei, „își fac timp pentru a ajunge la avion și sunt adesea printre ultimii oameni care au urcat în avion”, spune studiul.

Pasagerii relaxati nu au tendința de a se grăbi. Ei sunt cei care vor opri pentru fotografia de vacanță în fața avionului”.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te