Adrian Enache ar fi putut împiedica uciderea Mihaelei Runceanu. Cu ce treburi a fost prins

DE Alex Darvari | Actualizat: 03.11.2022 - 13:41
Enache și MIHAELA - foto: COLAJ

Pe 1 noiembrie, în jurul orei 1.00 Mihaela Runceanu este asasinată la doar 34 de ani, în garsoniera sa. Artistul Adrian Enache era elevul ei preferat de canto și ar fi putut rămâne la Mihaela peste nopate împiedicând crima.

SHARE

Ancheta judiciară a stabilit în timp record cum a fost ucisă Mihaela Runceanu.  Criminalul obișnuia să vină să vadă filme la cântăreață acasă. Era un tânăr de 21 de ani, care-i furniza artistei casete video cu cele mai noi filme și concerte. Când a observat că Mihaela adormise, a ucis-o prin strangulare.

”A tăiat o bucată din cablul de la telefon și în câteva secunde a încercat s-o stranguleze. Mihaela s-a trezit din somn și s-a apărat cât a putut. După ce și-a definitivat oribila crimă, criminalul a luat tot ce era mai de preț din casă. A mers în balcon, acolo unde cântăreața avea depozitate mai multe canistre pline cu benzină. A turnat peste cadavru și apoi i-a dat foc. A părăsit locuința și a mers la iubita lui din acel moment.”

La doar 36 de ore de la crimă, cercul suspecţilor s-a restrâns la o singură persoană, anume Daniel Cosmin Ştefănescu. Era un tânăr de 21 de ani care îi furniza cântăreţei discuri, casete cu muzică și filme video.

Potrivit anchetatorilor, scopul crimei a fost jaful. Probele o dovedeau, iar criminalul și-a recunoscut fapta. Daniel Cosmin Ştefănescu furase din casa Mihaelei Runceanu mai multe lucruri, găsite ulterior în locuința pe care o împărțea cu concubina sa.

După 33 de ani, Adrian Enache povește cum ar fi putut împiedica crima

Adrian Enache, elevul preferat al Mihaelei Runceanu, mărturisește că cea mai mare dorință a lui ar fi să poată face un duet cu celebra cântăreață. 


Adrian Enache povestește că ar fi trebuit să rămână să doarmă în acea seară fatidică la Mihaela Runceanu, dar avea teză a doua zi așa că a trebuit să plece, pe seară.

„Dacă rămâneam la ea în noaptea aia nu murea, nu se întâmpla nimic. Dar aveam teză a două zi și nu am putut. Îmi aduc aminte că după școală mergeam să luăm pateuri, suc și bere apoi mergeam la Mihaela acasă. Din prima am simțit că sunt elevul ei preferat. După moartea ei am avut o relație strânsă cu familia. Când mă gândesc la Mihaela mă gândesc la una din privighetorile muzicii românești, la o voce inconfundabilă. Era ca o privighetoare cu aripi de aur care trecea printr-un parc înflorit..

Citește și: FOTO Ipoteză: Simona, dopată din greșeală de echipa Mouratoglou la antrenamente. Erau distrați

Nu cred că se temea de ceva. Ea râdea cu noi, era mereu optimistă. Până și moartea ei a fost instantanee, nimeni nu s-a gândit că o să vină nenorocitul ăla să-i fure video-ul. De multe ori ne mai găzduia când veneam din provincie ca să nu mergem iar cu trenul, era ca o mama pentru noi. Atât de rău îmi pare că nu am rămas.

Când am auzit dimineață la radio am înnebunit, nu mi-a venit să cred. Criminalul era vecin cu ea, mai venea prin casă, se dădea fanul ei. A venit, a evaluat situația, s-a întors spunând că a uitat ceva, și a omorât-o. Cum era ea credulă și pâinea lui Dumnezeu, l-a crezut. Mihaela Runceanu era toată numai un suflet”, spune artistul pentru fanatik.

Criminalul a fost eliberat

Dan Cosmin Ştefănescu avea 21 de ani când a primit pedeapsa de 25 de ani pentru crimă. În 2004, a fost eliberat din eroare, pe baza unei graţieri acordate de fostul preşedinte Ion Iliescu. A fost reîncarcerat şi a mai ispăşit 16 luni de pedeapsă, după care a fost eliberat pentru bună purtare.

Citește și: Drama ce i-a ruinat mariajul și i-a grăbit sfârșitul lui Aurelian Andreescu. Moare aproape de scenă

După 17 ani de pușcărie și încă 10 în care a încercat să își găsească de lucru în România, despre Ștefănescu se știa în 2017 că s-a angajat la un depozit lângă Londra. În primă fază, el a încercat să se angajeze la un magazin de haine din București, numai că lumea a început să îl recunoască, iar curiozitățile erau din ce în ce mai multe în ceea ce privește decesul Mihaelei Runceanu. S-a retras în liniște, în casa părintească, într-o localitate de lângă Capitală.

Salvarea lui a venit câțiva ani mai târziu, din partea unor prieteni care au rămas alături de el în tot acest timp și care i-au oferit posibilitatea de a lucra departe de România.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te