FOTO Ipoteză: Simona, dopată din greșeală de echipa Mouratoglou la antrenamente. Erau distrați

DE Alex Darvari | Actualizat: 30.10.2022 - 16:28
Antrenorul și Halep - FOTO: FB
Simona Halep, la antrenamentekle de la US Open - FOTO: prosport

Simona Halep își construiește apărarea pe detectarea momentului în care a ingerat substanța dopantă. Presa sportivă publică o imagine despre care susține că surprinde momentul în care a luat, din greșeală, substanța interzisă roxadustat.

SHARE

Simona Halep a fost depistată pozitiv la testul de antidoping cu o substanță numită roxadustat. Medicamentul este destinat persoanelor care suferă de anemie, dar este interzis în sportul profesionist.

Citește și: Ipoteză halucinantă. Halep ar fi putut consuma mâncare contaminată la US Open. Ce aliment este vizat

Roxadustat este un inhibitor al HIF prolitil-hidroxilază care crește producția endogenă de eritropoietină și stimulează producția de hemoglobină și de globule roșii.

Halep a fost suspendată de Federația de Tenis și riscă o suspendare finală de 4 ani. 

Sursa foto: Prosport

Imaginea cu bucluc


O imagine uimitoare, în contextul scandalului de dopaj în care a fost prinsă Simona Halep, a apărut pe internet: iată cum au fost surprinși românca și antrenorul ei înaintea testului anti-doping de la US Open, în locul în care se presupune că a ingerat roxadustat.

La ultimul antrenament efectuat de Simona Halep înaintea testului anti-doping la care a fost depistată pozitiv s-au petrecut mai multe lucruri bizare.

Simona Halep și Patrick Mouratoglou apar râzând copios, în vreme ce belgianca Alison Van Uytvanck părea foarte abătută, pe scaunul ei. Aceasta a fost ultima sesiune de antrenament efectuată de Simona Halep înaintea meciului cu Daria Snigur, iar martorii prezenți la fața locului speculează că românca a ingerat roxadustat chiar în timpul antrenamentului respectiv, din cauză că membrii staff-ului ar fi încurcat sticlele cu băuturi hidratante, scrie prosport.ro

Citește și: Cercul suspecților, restrâns în cazul Halep. S-a aflat cu precizie când a primit substanța interzisă 

Fanii chiar au făcut un apel la organizatorii americani să pună la dispoziția anchetatorilor înregistrarea integrală a antrenamentului, în care s-ar vedea că Simona Halep, Patrick Mouratoglou și ceilalți membri ai staff-ului beau din aceleași sticle: „Vă rugăm să verificați materialul difuzat înainte de US Open! Simona Halep a fost văzută împărțind aceleași sticle cu membrii echipei sale, în timpul antrenamentului cu Alison Van Uytvanck”, a spus un utilizator de Twitter, sugerând că românca a fost contaminată chiar de către membrii staff-ului.

Se caută un vinovat

Simona Halep a făcut o călătorie în Elveţia, unde a încercat să contacteze şi alţi avocaţi care să o reprezinte alături de echipa pe care o are deja. 

De alftel, Simona Halep ar putea ajunge în cele din urmă tot în Elveţia, la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne, acolo unde un judecător i-a indicat portiţa de scăpare, care implică găsirea unor vinovaţi şi modificarea pedepsei. 

Unul dintre judecătorii de la Tribunalul de Arbitraj Sportiv, Cristian Jura a explicat că majoritatea sportivilor depistaţi pozitiv susţin că nu ştiu cum o substanţă interzisă le-a apărut în corp. De asemenea, Cristian Jura a susţinut că pedeapsa Simonei Halep poate fi de patru ani de suspendare, dar i-a oferit o "portiţă" de scăpare, în cazul în care are probe solide că a ingerat substanţa fără să ştie şi că i-a fost recomandată de o altă persoană. 

Citește și: Apărarea Simonei. Dacă nu le va „livra” judecătorilor un vinovat, Halep riscă o suspendare de 4 ani

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te