Cine a fost în realitate actorul din „Sandokan” și cum a ajuns să marcheze o generație de tineri

DE Bianca Iosef | Actualizat: 23.12.2022 - 17:48
Kabir Bedi- Foto: CHENEWS.IT

Actorul indian Kabir Bedi, care are o mulțime de rolul în Italia, inclusiv serialul de televiziune „Sandokan”. El a primit în acest an la Veneția un premiu pentru activitatea sa din întreaga viață.

SHARE

Bedi a primit premiul Filming Italy Movie Lifetime Achievement Award la Pavilionul Italian, creat de Cinecittà, ca parte a unei inițiative a Direcției Generale pentru Cinema și Audiovizual (DGCA) a Ministerului Culturii din Italia (MiC). Premiul a fost înmânat de producătorul și actorul Tiziana Rocca și Roberto Stabile, consilier pentru internaționalizare și șef al proiectelor speciale DGCA-MiC la Cinecittà.

Actorul, care a servit ca ambasador neoficial pentru relațiile indo-italiene timp de aproximativ patru decenii, a spus în timpul discursului său de acceptare: „Am încercat să-i fac pe oamenii din Italia să se concentreze pe India de mulți ani, iar oamenii din India să cunoască Italia."

Citește și: Era să iasă rău. Un pacient a dat foc la nişte hârti, într-o clinică de Psihiatrie din Cluj

„De pe vremea lui Sandokan, am făcut peste șase seriale majore în Italia și nu mulți oameni își dau seama că Bollywood și Hollywood sunt o parte mult mai mică a vieții mele decât cariera mea în Italia”, a adăugat Bedi.

Citește și: Iubita "regelui cripto" riscă 110 de închisoare după ce a recunoscut "jaful" istoric la bursa FTX

Printre primele roluri ale lui Bedi la Bollywood se numără „Kuchhe Dhaage” (1973), „Ishk Ishk Ishk” (1974) și „Nagin” (1976). „Mi-am dat seama foarte repede că, dacă nu știu să dansez, nu aș putea fi un om de frunte în Bollywood. Așa că am știut că trebuie să caut o carieră în străinătate. Italienii au fost cei care mi-au dat ocazia să vin în Italia, oferindu-mi acest rol iconic al lui Sandokan”, a spus Bedi.

Bazat pe romanele lui Emilio Salgari, care îl prezintă pe eroul pirat Sandokan care a luptat împotriva colonizatorilor britanici, serialul de televiziune a început în 1976 și a aprins imaginația populară italiană, adunând o cotă record de 34% din audiență. Au urmat mai multe serii și filme ulterioare care se învârteau în jurul personajului, potrivit Variety.

Cariera lui Bedi în SUA include o lungă perioadă în „The Bold and the Beautiful” și roluri în „Dynasty”, „Murder, She Wrote”, „Magnum, PI”, „Hunter”, „Knight Rider” și „Highlander: The Serie." A jucat rolul principal în „Hoțul din Bagdad” (1978), a avut și roluri proeminente în „Ashanti” (1979) și filmul James Bond „Octopussy” (1983).

Serialul care a făcut istorie

Sandokan – Tigrul Malaeziei este un serial de televiziune italo-franco-vestgerman-britanic, care a fost difuzat pentru prima dată de postul Rai 2 în perioada 6 ianuarie - 8 februarie 1976. Filmul a fost regizat de Sergio Sollima și l-a avut în rolul principal pe actorul punjab Kabir Bedi. În România miniserialul a fost difuzat integral de unele posturi de televiziune și proiectat pe marile ecrane într-o versiune cu o durată redusă.

Ideea inițială a regizorului Sergio Sollima a fost să facă nu o miniserie de televiziune, ci mai degrabă un film. Sollima a contactat diferiți actori din Asia pentru rolul Sandokan și l-a abordat și pe Toshiro Mifune, actor foarte cunoscut în acea epocă. Sollima a vrut să facă, de fapt, un film foarte realist și a susținut că Mifune era interpretul perfect al Tigrului Malaeziei. Cu toate acestea, proiectul a fost rapid abandonat.

Câțiva ani mai târziu, cu ocazia montajului filmului Il diavolo nel cervello, RAI i-a contactat pe Tullio Kezich și pe Sollima cu scopul de a realiza un miniserial despre Sandokan. Regia filmului i-a fost propusă și lui Sergio Leone, dar acesta a refuzat.

Kabir Bedi, actor necunoscut la acel moment, s-a prezentat la o audiție pentru rolul lui Tremal-Naik. În ciuda fizicului „grăsuț”, producătorii l-au ales pe Bedi pentru rolul protagonistului Sandokan. Actorul a fost, prin urmare, obligat să se antreneze puternic și a învățat să călărească cai și să înoate. Pentru rolul Marianna, Sollima a vrut-o mult pe actrița franceză Carole André, opunându-se producătorilor care preferau în schimb o actriță italiancă.

Kumar Ganesh, interpretul lui Tremal-Naik, a fost angajat de producători într-un hotel din Madras, unde lucra pe post de chelner. Adolfo Celi și Philippe Leroy, în schimb, au fost considerați perfecți pentru rolurile lui James Brooke și Yanez de Gomera și au fost angajați aproape imediat de către Sollima, deoarece acesta din urmă îi considera „doi aventurieri autentici”.

Serialul a fost filmat în India, Malaezia și Thailanda și a fost un produs comun al televiziunii italiene (RAI), germane (Bavaria Film) și franceze (O. R. T. F.).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te