A murit Eric Carmen, solistul Raspberries. Avea 74 de ani. Vă mai amintiți hit-ul „All By Myself”?

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 12.03.2024 - 09:48
A murit Eric Carmen, solistul Raspberries. Avea 74 de ani - Foto: Profimedia Images

A murit Eric Carmen, solistul Raspberries. Avea 74 de ani. Printre hit-urile liderul trupei powerpop se numără piese precum "All By Myself", "Never Gonna Fall in Love Again" şi "Hungry Eyes".

SHARE

Eric Carmen, liderul trupei powerpop Raspberries, a încetat din viață. Decesul a fost anunțat de soția sa, Amy, fără a preciza cauza morții. 

A murit Eric Carmen, solistul Raspberries. Avea 74 de ani

"Cu imensă tristeţe împărtăşim vestea sfâşietoare a decesului lui Eric Carmen (...) Dulcele, iubitorul şi talentatul nostru Eric s-a stins în somn, în weekend. I-a adus o mare bucurie să ştie că, timp de zeci de ani, muzica lui a atins atât de mulţi şi moştenirea lui va fi de durată.

Vă rugăm să respectaţi intimitatea familiei în timp ce plângem enorma noastră pierdere", a anunțat soția lui Eric Carmen, informează News.ro.

Citește și: A murit „starleta geriatrică", cel mai în vârstă model din lume. Ar fi împlinit 103 ani în august

Cântăreţul american s-a aflat în spatele mai multor succese din anii '70 şi '80, începând cu perioada în care a fost liderul trupei Raspberries, scriind sau co-scriind majoritatea melodiilor lor, inclusiv "Go All the Way". Acest cântec - descris ca având riffurile de chitară ale celor de la The Who şi vocea celor de la The Beatles - avea versuri sugestive, prea controversate pentru unele posturi de radio din SUA şi Marea Britanie, iar BBC a interzis difuzarea lui. Popularitatea cântecului a crescut în 2014, când a fost inclus pe prima coloană sonoră a filmului "Guardians of the Galaxy".

După ce trupa Raspberries s-a destrămat în 1975, Carmen a început o carieră solo îndreptându-se spre baladele puternice.

Primele sale două single-uri au fost mari hituri în 1976: "All by Myself" - bazat pe Concertul pentru pian nr. 2 al lui Serghei Rachmaninov - şi "Never Gonna Fall in Love Again", care se baza pe o parte din Simfonia nr. 2 a lui Rachmaninov.

Citește și: Tragedia marii actrițe Gina Patrichi. Care au fost ultimele sale cuvinte? Era născută pe 8 martie

Câteva dintre cântecele sale vor deveni succese uriaşe atunci când vor fi interpretate de alţi artişti - Celine Dion a făcut un cover al piesei "All By Myself" în 1996, Olivia Newton-John a făcut un cover al piesei sale din 1977, "She Did It", iar Shaun Cassidy a avut un succes cu melodia lui Carmen, "That's Rock and Roll".

Carmen a avut un succes şi cu contribuţia sa la coloana sonoră a filmului "Dirty Dancing", "Hungry Eyes", care l-a readus în fruntea topurilor muzicale în 1987, ajungând pe locul 4 în Billboard Hot 100.

În anul următor, piesa sa pop cu pian "Make Me Lose Control" a avut un succes similar, ajungând pe locul 3.

După anii 1980, single-urile lui Carmen nu au mai ajuns în topuri, deşi avea să plece în turneu cu Ringo Starr and the All-Starr Band în 2000 şi din nou cu Raspberries în 2004, când s-au reunit pentru scurt timp.

Îi supravieţuiesc soţia sa şi cei doi copii ai lor, Clayton şi Kathryn.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te