450 €, nota de plată la un restaurant din Turcia ”Pe litoral la noi era știre națională”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 13.08.2024 - 11:33
450 €, nota de plată la un restaurant din Turcia ”Pe litoral la noi era știre națională” - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)
450 €, nota de plată la un restaurant din Turcia ”Pe litoral la noi era știre națională” - Foto: Freepik.com (rol ilustrativ)

Când merg în vacanță românii cheltuie mulți bani pe mâncare. Unele note de plată sunt chiar piperate pentru posibilitățile multora dintre turiști. Din acest motiv, pe rețelele de socializare sunt postate bonuri cu sume foarte mari

SHARE

 O turistă din România a postat pe Facebook o notă de plată de la un restaurant din Turcia. Specifică faptul că nu este nota ei și că meniul este pentru 7 persoane. 

În total, mâncarea și băutura a costat peste 450 de euro. 

450 €, nota de plată la un restaurant din Turcia ”Pe litoral la noi era știre națională”

Pe un forum dedicat vacanțelor în Turcia, turista din România a postat un bon de casă de la un restaurant.A specificat că nu este vorba despre consumația ei. Mulți au comentat că suma este normală pentru restaurantul respectiv. 
 
”Doar am distribuit o postare pentru că mulți români merg la NusrEt...nu este nota mea, nici nu mă laud, nici nu mă plâng! Sa fie clar pt toata lumea
Nota de plata pt 7 persoane la Nusr-Et Etiler”, scrie turista pe grupul ”La pas în Instanbul” (vedeți bonul mai jos)
 
”Păi dacă mergeți la restaurant de fițe plata este pe măsură nu vă plângeți, ați fost în Etiler( cartierul bogătașilor) și la renumitul Nusret”, a scirs cineva.
 
 
”La un restaurant turcesc din Constanța am plătit în 16 iulie, pentru 4 persoane= 250 euro și garantez că mâncarea lor e departe de ceea ce se pregătește chiar și la colțul străzii în Istanbul.

Prin urmare, nu este exagerat cât ați plătit”, a scris alt utilizator.

Citește și: Vacanță stricată pentru un grup de români, în Turcia: Nesimțirea personalului depășește orice limită

”Sub 100€ de persoană! Rezonabil! Cam așa e și la CZN Burak AlMedeira restaurant!”


”324 de persoană nu e mult ???Măi să fie! Pe Litoral dacă plătiți atât a doua zi e știre națională. E mult, 324 de lei de persoană e mult. Ce fel de restaurant era ?”

Foto: Facebook/ Türkiye'nin Haberi

”17 lei o apa de 0.75 e furt pe față. Un pahar de limonadă 23 lei. La 23 lei aveam un pahar de suc de rodie stors în fața mea. La turci am mâncat la localurile lor gen împinge tava și a fost super ieftin. Turcii au salarii foarte mici și nu-și permit prețurile pe care le dau turiștii în restaurantele de fițe din zona turistică. Cred și eu că a costat scump la ce restaurant de fițe au mers. Au vrut să fie pe bogăție”.

Citește și: VIDEO Vacanță de coșmar pentru un român în Turcia. ”Greșeala mea că am oprit la trecerea de pietoni”

”Nu e vorba despre nota de plată a doamnei care a postat pe grup, nici despre nota de plată a unui turist român, nici despre a compara prețurile de la restaurantele din Turcia cu prețurile de la restaurantele din România și nici despre românii care mănîncă la nuștiuce restaurant”.

Sunt alte comentarii. 

”Este vorba despre o postare în limba turcă, a unei pagini de știri din Turcia.
Intrați pe pagina Türkiye'nin Haberi / Știri din Turcia și citiți comentariile turcilor la postare. Sunt total diferite de ale dumneavoastră.
În comentariile lor este vorba despre costul din ce în ce mai ridicat al traiului”, scrie unul dintre utilizatorii forumului.


”Sunt câteva chestii de 2.200, 3.700 și 7.600 Lire, care nu știu ce sunt. Hai că apa, Cola ( 120 Lire = 16 lei ) și ce mai este, au prețuri normale ținând cont că e totuși restaurant .
Și căutând pe Google am găsit localul. DA, este unul select nu orice cârciumă!”, a comentat altul.

Ce spun turcii?

”Imediat apar comentarii care dacă nu ai fi mers, mâncat sau băut, astea sunt gânduri greșite. Principala problemă este ce fac instituțiile de reglementare ale guvernului și cu ce sunt plătite?

Când se vinde o sticlă de sifon cu 95 lire, unde sunt instituțiile de reglementare ale statului? Unde sunt polițiștii care urmăresc vânzătorii de covrigi pe stradă? Unde sunt instituțiile responsabile de protejarea consumatorilor?”, este un comentariu pe pagina de Facebook unde inițial a fost postat bonul.


”E ușor să te îmbogățești când ai fraieri ”, a concluzionat cineva.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te