VIDEO Vacanță de coșmar pentru un român în Turcia. ”Greșeala mea că am oprit la trecerea de pietoni”

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 17.05.2024 - 10:15
Ce a pățit un român care a oprit la o trecere de pietoni în Turcia - Foto: profimedia Images (rol ilustrativ)

Un român care a mers recent în Turcia a povestit prin ce experiență a trecut când a vrut să fie civilizat și să acorde prioritate pietonilor. După acest moment, a trebuit să facă drumuri la Poliție și la un service auto.

SHARE

În Turcia, regulile de circulație sunt diferite de cele din țara noastră. Din acest motiv trebuie să ai mare grijă cum circuri pe străzile din această țară. 

Un român aflat în Turcia a fost nevoit să dea explicații la Poliție după ce a oprit la o trecere de pietoni pentrfu a acorda prioritate. 

 Vacanță de coșmar pentru un român în Turcia. ”Greșeala mea că am oprit la trecerea de pietoni”

Bărbatul a povestit experiența lui de coșmar pe o rețea de socializare. 

”Mă aflu în Datça, zona Mugla și astăzi am fost lovit în spate de un șofer turc, pe lângă mine a mai fost lovit și un Iranian care avea mașină înmatriculată în Turcia. Greșeala' a fost a mea, că am oprit la trecerea de pietoni.....da, da, ați auzit bine, evident turcul e vinovat conform legislației dar moral eu și cu iranianul sunt vinovați că am dat prioritate la pietoni!!!!”, a scris turistul pe un grup de Facebook dedicat vacanțelor în Turcia.

”Povestea este că a venit Trafic Polis, chemat de șofer, care au ajuns după cca 20 min fiind în oraș,  timp în care șoferul a sunat patronul și s-au adunat ca la circ....încercând să-l prostească pe iranian să nu cheme poliția și că îi repară ei mașina.

Eu în acest timp nici nu am fost băgat în seamă, sau comportat ok, am observat că nu prea se leagă de turiști,  au cumva o teamă,  mă rog, a ajuns poliția...ioc engleză, nimic, și acum partea interesantă:

Citește și: Pleci în vacanță în Turcia? Tocmai a mărit taxele pentru poduri și autostrăzi. Uite cât plătești


Tu ca cetățean din afara Turciei ești obligat la întrare să prezinți RCA valid în Turcia, ce spuneți că a lor nu prea e valid în EU, îi doare la banană de dauna ta, într-un final poliția prin Google Translate-ul meu mi-a zis ca să mă prezint mâine la sediu pentru documente, ce au făcut a fost doar să ne ia alcoolemia și să semnăm pe bonurile scoase de aparat, când am vrut să facă poză, nu, că nu am voie....

Toți aia 8 strânsi ai șoferului, dintre care unul mai șmecher se certa cu polițiști că nu e ăla de vină, până i-am arătat filmarea de pe camera (nasol), atunci au scos tableta și au început să facă poze la permise si pașaportul meu.


Am sunat un prieten polițist din Istanbul că mi se părea că  ceva nu e ok, și să-mi spună că e foarte greu să scot eu banii de la ei, dacă era mașina de Turcia da, așa, complicat....norocul meu' că mașina e zgâriată doar și am stopul spart dar funcțional.Mare grijă cu opritul la trecerea de pietoni,  ei NU opresc,  dacă tu oprești este cea mai comună cauză de accidente cu europenii!!!!”, a mai povestit turistul.


El a explicat apou ca l-a poliție i s-au dat documentele necesare dar că ofițerii l-au avertizat că este posibil ca asiguratorul să nu deconteze reparația în Europa pentru că este foarte scurt și că ar fi mai bine să facă reparația în Turcia. 

A mers la reprezentanța Volvo, și si s-a spus că că i-o repară pe banii lui și că durează 6 zile. 

Citește și: Vacanță de coșmar pentru o româncă, la un hotel din Turcia. “Sunt cazați pe același etaj cu noi”

Așa că a decis să și-o repare în România. 

La postarea lui, foarte mulți internauți au reacționat.

”Apoi și tu, pe bune...te apuci sa oprești la trecere la viteza aia...si la turci unde se merge haotic...si la pietonii aia care nici măcar nu aveau vreo intenție sa treaca ...te trosnea si in romania la faza asta, nu e doar ca sunt turci...e din spate, e vina lu ala...dar nici tu nu ti-ai păzit pielea deloc...nu ma înțelege greșit, ca greșeală e clar a lu ala ca nu a păstrat distanta...dar puteai evita situația dacă nu opreai și te duceai pe drumul tău...ai redus prea repede și nu era cazul, mai ales la turci”, a scris unul dintre ei. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

 • Revista tipărită
 • Acces parțial online
 • Newsletter
 •  
Abonează-te

Digital + Print

 • Revista tipărită
 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
Abonează-te

Digital

 • Acces total online
 • Acces arhivă
 • Newsletter
 •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te