Cenzură, la un nou nivel în China: Difuzarea jocurilor video „live” neautorizate de stat, interzisă

DE Răzvan Nicolae | Actualizat: 17.04.2022 - 21:04
Cenzură, la un nou nivel în China: Difuzarea jocurilor video „live” neautorizate de stat, interzisă. / Foto: indianceo.in

China a anunțat că difuzarea în direct, online, a jocurilor video neautorizate a fost interzisă, semnalând o aplicare mai strictă a regulilor, ca parte a represiunii sale ample asupra industriei jocurilor.

SHARE

Administraţia Naţională de Radio şi Televiziune a spus că platformele de orice fel nu trebuie să transmită live jocuri care nu sunt aprobate de autorităţile conexe, relatează news.ro, citând Reuters.

În special transmiterea în direct a jocurilor sau competiţiilor din străinătate nu ar trebui să fie efectuată fără aprobare, a spus instituţia, adăugând că livestreamers-ii ar trebui să reziste ”esteticii anormale” şi culturii dăunătoare a fanilor celebrităţilor.

Citește și: Vladimir Frolov, al 6-lea general rus ucis în Ucraina. Era adjunctul comandantului Armatei a 8-a

Beijingul, preocupat de „streamingul online haotic”

”Pentru o perioadă de timp, probleme precum streamingul online haotic şi dependenţa adolescenţilor de jocuri au stârnit îngrijorări larg răspândite în societate şi trebuie luate urgent măsuri eficiente”, a spus autoritatea de reglementare într-o notificare pe site-ul său.

Daniel Ahmad, analist senior la firma de cercetare Niko Partners, a declarat că, deşi jocurile fără licenţă nu au putut fi lansate oficial în China continentală, multe au fost promovate pe platforme de streaming live precum Huya Inc, DouYu International Holdings şi Bilibili Inc.

”La începutul acestui an, Elden Ring a fost un succes pe platformele chinezeşti de streaming live a jocurilor, ajungând la 17,1 milioane de spectatori medii zilnici cumulaţi, în ciuda faptului că nu avea licenţă”, a spus el.

Citește și: FOTO Imagine „incredibilă”: Cum s-a promovat România, ca în 1980, la Târgul de turism de la New York

Tinerii din China pot juca jocuri video doar 3 ore/săptămână

Anul trecut, China a introdus noi reguli care limitează timpul pe care tinerii sub 18 ani îl pot petrece cu jocuri video la trei ore pe săptămână, o mişcare despre care a spus că este necesară pentru a combate dependenţa de jocuri.

De asemenea, Chins a implementat o blocare a licenţelor de jocuri, pe care autorităţile de reglementare au ridicat-o abia în această săptămână, după ce companiile de jocuri de noroc au făcut ajustări majore la practicile lor de afaceri.

Companiile au fost solicitate să şteargă conţinutul care este violent, considerat a celebra bogăţia sau care încurajează venerarea celebrităţilor. Joi, cea mai mare firmă de jocuri de noroc din China, Tencent Holdings, a declarat că va închide un serviciu care le permite jucătorilor chinezi să joace jocuri străine neaprobate pe platforme din străinătate. Impactul acestei ultime interdicţii asupra acţiunilor marilor firme chineze de jocuri şi streaming live nu a fost imediat clar.

Interdicţia ”ar putea avea un impact semnificativ asupra companiilor de jocuri, dacă este implementată cu stricteţe”, a declarat Charles Yu, şeful biroului din Shanghai al firmei de avocatură Pillar Legal.

Tencent, DouYu, Huya şi Bilibili nu au răspuns imediat solicitărilor de comentarii.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te