VIDEO Cum au fost provocați arbitrii în cazul „Colțescu - UCL”: „În țara mea, românii sunt țigani”

DE Andrei Vasilescu | Actualizat: 10.12.2020 - 13:53
Foto: Europort

Monetul care a pus capăt meciului PSG - Bașakșehir a fost precedat de mai multe provocări și amenințări la adresa arbitrilor români, venite de pe banca tehnică a echipei din Turcia.

SHARE

Iată filmul evenimentelor care au precedat scandalu cu acuzații de rasism la adresa arbitrilor români.

Min. 10

Totul a început după ce Mahmut Tekdemir l-a faultat pe Neymar, la jumătatea terenului, iar Ovidiu Hațegan i-a dat cartonaș galben. Turcii au răbufnit la marginea terenului, iar antrenorul Okan Buruk a început să strige către arbitri, în engleză:

"E primul fault, hei! Primul fault? Ce tot cauți? Ce e asta? E baschet? E ca-n baschet, primul fault de echipă. Noi jucăm foarte curat"

Sebastian Colțescu a încercat să-l liniștească, explicând: "A fost un fault tactic"

Buruk a continuat: "Aici e Champions League, nu e România! Vii tu în Turcia!"

Apoi, pe înregistrare s-au auzit cuvintele lui Colțescu către Octavian Șovre, unul dintre tușieri, apoi către centralul Ovidiu Hațegan: "Tavi, ți-am spus, ăsta e obraznic rău. Ovi, ăsta e obraznic".

Citește și

Rasism netaxat la adresa românilor: Halep-țigancă în Charlie Hebdo, Bănel-cerșetor, Hagi și șatra sa

Min. 12

În minutul 12, turcii au protestat vehement din nou, după un fault comis de Rafael asupra lui Bakker, în urma căruia fundașul brazilian al lui Bașakșehir a primit și el cartonaș galben. Buruk a început să țipe și să conteste decizia lui Hațegan, motiv pentru care a fost și el avertizat. În același timp, de pe margine s-a auzit vocea lui Pierre Webo, care contesta decizia în spaniolă.

Imediat, turcii au devenit și mai agresivi așteptând următorul moment pentru a face scandal. Moment care s-a ivit câteva pase mai târziu, când Gulbrandsen a fost faultat de Kimpembe, motiv pentru cei de la Istanbul Bașakșehir să se revolte iar.

La foarte scurt timp a început scandalul în care Colțescu a fost acuzat de rasism.

Citește și

John Barnes, legendă a lui Liverpool, îi ia apărarea arbitrului Colțescu

Min.14

Colțescu, fiind asistent, a făcut referire la Pierre Webo, antrenorul secund al celor de la Istanbul Basaksehir drept ”acel negru” pentru a-i semnala lui Hațegan pe cine trebuie să elimine.

De aici a urmat un haos total, Demba Ba a început să țipe și i-a reproșat lui Colțescu că a folosit un termen rasist și că l-a eliminat din cauza culorii pielii. După aproximativ 10 minute de discuții pe marginea terenului, echipa turcă s-a retras la vestiare, urmată de cei de la PSG. 

Conform Eurosport, microfoanele de fond nu au captat doar cuvintele lui Colțescu, ci și un dialog între Thomas Tuchel și Fredrik Gulbrandsen, atacantul norvegisan al lui Istanbul Başakşehir.

Iată mai jos dialogul dintre Tuchel și Gulbrandsen

Gulbrandsen: "Este o remarcă rasistă"

Tuchel: "L-ai auzit tu?"

Gulbrandsen: "Nu..."

Tuchel: "Atunci calmează-te"

Gulbrandsen: "Dar a recunoscut că a zis"

Tuchel: "Nu știi ce a zis"

Citește și 

Jorge Jesus: Orice spui împotriva unei persoane de culoare e rasism, același lucru pentru un alb, nu

În țara mea, românii sunt țigani

Un amănunt controversat se distinge pe filmare. În timpul discuțiilor dintre Colțescu și Neymar, se aude o voce care strigă spre brigada de arbitri români: ”În țara mea, românii sunt țigani, dar eu nu am cum să-i numesc 'țigani'”.

Inițial, fanii de pe Twitter au susținut că Mehmet Topal (34 de ani), jucătorul de la Istanbul BB, ar fi rostit aceste cuvinte, însă nu s-a confirmat nimic deocamdată. Foarte posibil, e vorba despre cineva din staff-ul echipei turce, conform digisport.ro . 

Detaliul jignitor care se aude la Paris, în timpul discuției dintre Colțescu și Neymar: ”În țara mea, românii sunt țigani!” ---> https://bit.ly/39WYhXJ

Publicată de Digi Sport pe Miercuri, 9 decembrie 2020

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

© 2021 NEWS INTERNATIONAL S.A.