Un pilot român și o echipă românească, în premieră, la startul cursei Nürburgring 24h la clasa GT4

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 23.05.2024 - 09:53
Un pilot român și o echipă românească, în premieră, la startul cursei Nürburgring 24h la clasa GT4 - Foto: BMW
Un pilot român și o echipă românească, în premieră, la startul cursei Nürburgring 24h la clasa GT4 - Foto: BMW

Un pilot român și o echipă românească i-au startul în premieră, în 2024, în celebra cursă de anduranță Nürburgring 24h, la clasa SP10 SRO GT4. Evenimentul este programat în weekendul 1-2 iunie.

SHARE

Dacă în 2023 România a avut pentru prima dată în istorie un pilot în Campionatul Mondial de Anduranță FIA-WEC, pe Filip-Ioan Ugran la volanul unui monopost ORECA 07, de categoria LMP2, în 2024, un pilot român, Alexandru Vasilescu, și o echipă românească, AV Racing, i-au startul în premiră în cursa de 24 de ore din „Iadul verde”, cum este supranumit circuitul de la Nürburgring, în extrem de disputata clasă SP10 SRO GT4, cu un BMW G82 M4 GT4. 

Anul trecut, Alexandru Vasilescu și AV Racing au fost la un pas de podium la Nürburgring 24h, în clasa VT2 RWD.

Un pilot român și o echipă românească, în premieră la startul cursei Nürburgring 24h – clasa GT4

Echipa AV Racing, cu sediul în Bucureşti, în parteneriat cu legendara echipă germană Black Falcon, urmează să participe la 2024 ADAC RAVENOL Nürburgring.

Cursa, cunoscută ca fiind printre cele mai provocatoare evenimente din motorsportul mondial, este programată pentru weekendul 1-2 iunie. Echipa este înscrisă într-una din cele mai disputate clase, SP10 SRO GT4, cu Eloquentix BMW G82 M4 GT4 #77, ca partner BMW Motorsport Customer Racing.

AV Racing aliniază o echipă de 4 piloţi valoroşi pentru cursa Nürburgring 24h: Mike Skeen, Charles Espenlaub, Ryan Harrison și românul Alexandru Vasilescu, campion al Romanian Endurance Series.

Citește și: VIDEO Cursa de 100 de ani Le Mans 24h: Hyperpole pentru Ferrari, românul Filip Ugran pe 7

Anul trecut, în cursele de calificare, echipajul #166 a arătat un ritm tot mai bun, demonstrând că poate lupta pentru podiumul clasei.

După ce în prima cursă a terminat pe locul 6, echipa a crescut ritmul şi a obţinut prima poziţie în calificările din a doua cursă. Mai departe echipa a afişat un ritm bun şi era în luptă pentru podium, dar o coliziune şi 30 de minute petrecuţi pentru reparaţii, au dus în final la o clasare pe locul 7.

„Am fost foarte aproape de podium anul trecut, când am terminat pe locul 4 în clasa extrem de competitivă VT2 RWD. Sunt foarte încântat să am ocazia să încerc din nou în acest an”, a spus Alexandru Vasilescu.

Citește și: Pilotul român Filip Ugran, la un pas de podium în ultima etapă a Campionatului Mondial de Anduranţă

„Având în vedere natura acestei curse, norocul joacă un rol important în succes. Nürburgring 24h nu este o cursă pe care o câştigi, ci Nürburgring îţi dă voie să o câştigi. Sperăm că, odată cu colaborarea cu Black Falcon și cu o echipa puternică de piloți, vom f aduce acasă un rezultat solid sub steag românesc."

Parteneriatul cu Black Falcon oferă suport esențial necesar pentru a face față provocărilor specifice curselor de pe Nürburgring și reflectă angajamentul AV Racing de a menține cele mai înalte standarde în competițiile internaționale de sport cu motor.

Nürburgring 24h testează limitele rezistenței mașinilor și ale piloților. Având o pregătire solidă și o gamă de piloți de clasă mondială, AV Racing este gata să țintească în fruntea competiției la acest eveniment foarte special.

Printre succesele notabile în cursele de anduranță, AV Racing a obţinut titlul de campion național 2023 din Romanian Endurance Series cu acelaşi Eloquentix  BMW G82 M4 GT4, în parteneriat cu Willi Motorsport din București.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te