VIDEO Mangalia, „Monte Carlo de România”: Jerome France a câștigat prima etapă de Super Rally 2021

DE Răzvan Scăeșteanu | Actualizat: 24.05.2021 - 12:16

Și motorsportul românesc revine, ușor, ușor, la normal. După ce ediția 2020 a fost anulată din cauza pandemiei, Campionatul Național de Super Rally 2021 a luat startul în weekend, pe circuitul stradal din Magalia. Atmosfera a fost comparată de câștigător cu cea de la Monte Carlo.

SHARE

Circuitul stradal cu o lungime de 3,75 kilometri din Mangalia nu va ajunge, probabil, să-l concureze vreodată pe cel din Monte Carlo, pe care, de zeci de ani, se desfășoară Marele Premiu de Formula 1 al Principatului Monaco. Poate, doar în urma unor super-investiții. Dar, este un început bun. Prezența consistentă a fanilor și numărul mare de concurenți la startul CN de Super Rally 2021 indică o creștere sănătoasă a fenomenului și a interesului pentru curse de viteză pe asfalt.

Citește și: Înmatriculările de mașini electrificate au explodat în primele patru luni. Ce au ales românii

Prima etapă din Super Rally 2021, câștigată de francezul Jerome France

Paralela dintre Mangalia și Monte Carlo a fost făcută Jerome France, pilotul francez care a câștigat prima etapă a CN de Super Rally 2021, care s-a desfășurat în același weekend cu Marele Premiu de F1 de la Monaco 2021.

În paranteză, acesta a fost câștigat de Max Verstappen (Red Bull – Honda). Olandezul a fost secondat pe podium de Carlos Sainz (Ferrari) și Lando Norris (McLaren), campionul en-titre Lewis Hamilton terminând abia pe locul șapte și pierzând, astfel, șefia clasamentului general.

La startul primei etape a CN de Super Rally 2021 de la Mangalia s-au aliniat 30 de piloți. Dintre aceștia, cei mai buni 12 au ajuns în finală. Iar Jerome France a câștigat.

Citește și: Ce mai vinde românul pe OLX: Ferrari F40, un supercar aproape unicat, la 1.199.980 €

Victorie cu noroc

Jerome France s-a impus la Mangalia cu un monopost Formula Renault, după ce campionul naționat en-titre, Costel Cășuneanu, a lovit o șicană de pe traseu și a fost penalizat cu trei secunde. Prin urmare, pe podiumul final, francezul a fost însoțit de Mihai Leu, pilotul care este și promotorul Super Rally, la volanul unui monopost Radical, și de Cășuneanu, pe o Skoda Fabia R5 de raliu.

Jerome a comparat etapa de la malul mării cu celebrul circuit stradal de la Monte Carlo, declarând după cursă că „ le-am arătat prietenilor mei din Franța poze de aici și au fost încântați de ceea ce s-a întâmplat. Am câștigat, dar asta nu mă transformă într-un favorit la titlu”.

Câștigătorul din 2019 de la Super Rally Mangalia, Dani Oțil, a terminat pe patru, după ce a avut mai multe probleme tehnice cu Radical-ul său SR4. Iar „Top 5” a fost completat de Aurelian Andronache, pe Speed Car GT 1000R.

Vlad Cosma, primul campion de Super Rally, a concurat la Mangalia cu un Peugeot 208 R2, dar nu a reușit decât un loc nouă.

Pe lângă monoposturi și prototipuri, fanii prezenți pe circuitul stradal de la Mangalia au avut ocazia de a vedea în acțiune primul Mini eletric de curse, care a fost dezvoltat în premieră mondială în România, pilotat de Ciprian Lupu, dar și o Dacia 1300, din cadrul proiectului Dacia Revival.

Campionatul de Super Rally 2021 are programate cinci etape. Următoarea etapă va avea loc în perioada 18-19 iunie pe străzile din Târgu Mureș.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te