VIDEO Derby-ul Dinamo - Rapid: „Câinii roșii” au luat bătaie, scor 1-2, deși s-au mișcat mai bine

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.01.2024 - 06:38
Derby-ul Dinamo - Rapid: „Câinii roșii” au luat bătaie, scor 1-2, deși s-au mișcat mai bine - Foto: Facebook/Dinamo Bucuresti
Derby-ul Dinamo - Rapid: „Câinii roșii” au luat bătaie, scor 1-2, deși s-au mișcat mai bine - Foto: gsp.ro

„Câinii roșii” au luat bătaie, scor 1-2, în derby-ul Dinamo - Rapid din etapa a 23-a a Superligii. Giuleştenii au trecut pe locul secund în clasament.

SHARE

Rapid a învins-o pe Dinamo cu scorul de 2-1 (1-1), sâmbătă seara, pe Arena Naţională din Bucureşti, într-un derby de tradiţie al fotbalului românesc, disputat în etapa a 23-a a Superligii.

„Câinii roșii” au luat bătaie, scor 1-2, deși s-au mișcat mai bine în teren

Rapid a obţinut o victorie cu emoţii, la capătul unui meci disputat.

Oaspeţii au deschis scorul prin francezul Jayson Papeau (43), care a reluat centrarea lui Omar El Sawy. Dinamo a egalat la scurt timp, prin Hakim Abdallah (45+1), care a deviat spectaculos cu câlcâiul şutul imprecis al lui Christian Ilic.

Rapid a obţinut victoria prin golul marcat de atacantul sârb Borisav Burmaz (90), cu un şut din întoarcere. Burmaz a adus victoria Rapidului şi în etapa precedentă, în meciul cu FC U Craiova (4-3), relatează Agerpres.

Dinamo a început meciul foarte bine şi a avut o ocazie în chiar primul minut de joc, dar portarul Marian Aioani, debutant la Rapid după transferul de la Farul, l-a blocat pe Abdallah.

Citește și: Favoritele pariurilor pentru a-l înlocui pe Jurgen Klopp, la Liverpool, la sfârșitul sezonului

În min. 20, Paul Iacob a blocat şutul lui Homawoo din careu.

Gazdele au început repriza secundă cu o ocazie bună a lui Goncalo Gregorio (49), după care Dinamo a avut şi o bară, prin Dennis Politic (56).

Rapid a fost mai periculoasă în ultima parte a meciului, Albion Rrahmani (71) fiind blocat in extremis de portarul Adnan Golubovic, care a salvat incredibil golul în min. 87, în faţa lui Burmaz.

Suporterii echipei Rapid s-au uitat la „televizor” pe stadionul Giulești

La meci au asistat 13.425 spectatori, însă suporterii echipei Rapid au urmărit întâlnirea pe ecranele celor două tabele de marcaj ale stadionului Giuleşti.

Suporterii de la Peluza Nord a galeriei Rapidului au anunţat, joi, că nu vor asista la derby-ul cu Dinamo, din cauza unei promisiuni nerespectate a adversarilor care afirmaseră iniţial că giuleştenii vor primi 5.000 de bilete, pentru ca mai apoi să reducă numărul acestora la 2.800, poziţionate la ultimul inel al Arenei Naţionale.

Meciul de pe Arena Naţională a fost întrerupt timp de câteva minute (51-54) după ce o petardă a explodat la mijlocul terenului.

Cele două echipe s-au întâlnit în principala competiţie internă de 115 ori, de 50 de ori a câştigat gruparea alb-roşie, de 40 de ori s-a impus formaţia giuleşteană, iar alte 25 de partide s-au terminat la egalitate, potrivit LPF.

Citește și: Care ar putea să fie următoarea destinaţie a lui Adrian Mutu. Este un club de prestigiu

Cu Dinamo gazdă, palmaresul este de 57 de meciuri, 29 de succese Dinamo, 12 remize şi 16 victorii Rapid.

Pentru Dinamo este al doilea eşec consecutiv în campionat, în timp ce Rapid are două egaluri şi două victorii (consecutive) în ultimele patru etape. În tur, Rapid s-a impus cu 4-0.

Bergodi: „O remiză era un rezultat mai corect”. Kopic: „Sunt foarte trist şi dezamăgit”

Antrenorul echipei de fotbal Rapid Bucureşti, Cristiano Bergodi, a declarat, sâmbătă, la finalul derby-ului cu Dinamo, în deplasare, pe Arena Naţională, câştigat cu 2-1, că un rezultat mai corect ar fi fost o remiză.

"Încă nu se vede o cursivitate în jocul echipei, suferim acolo în privinţa relaţiilor de joc, jucătorii trebuie să se integreze în echipă şi nu este uşor. Vin dintr-o altă ţară, dar sunt jucători de calitate, care pot face ceva. Trebuie să avem timp, răbdare, din păcate noi în aceste două meciuri am trăit periculos. Cred că o remiză era un rezultat mai corect astăzi. Pe teren nu s-a văzut diferenţa că ei sunt pe ultimele locuri şi noi suntem acolo sus", a declarat Bergodi la DigiSport.

Tehnicianul italian consideră că echipa sa mai are nevoie de câteva etape pentru a obţine o anumită omogenitate în joc.

"Cred că schimbările de pe final au schimbat rezultatul, au adus o victorie, mă bucur pentru acest lucru.

Astăzi nu am făcut un meci foarte bun. Nu am fost convingători. Importante sunt aceste trei puncte, trebuie însă să reglăm ceva, pentru că în prima repriză am jucat cu frică, cu teamă, nu ştiu de ce.

Nu ştiu când va arăta echipa aşa cum îmi doresc eu, poate peste câteva etape, dar între timp trebuie să câştigăm. Ştiu că băieţii erau supăraţi la pauză, pentru că trebuia să arătăm altceva din punctul de vedere al atitudinii.

Nu am jucat aşa cum ar fi trebuit să jucăm. Mai avem nevoie de câteva etape, pentru că nu e o omogenizare la această echipă", a completat Bergodi.

De cealaltă parte, antrenorul echipei de fotbal Dinamo, Zeljko Kopic, a declarat, după înfrângerea cu 2-1 în derby-ul cu FC Rapid, că este foarte trist şi dezamăgit, subliniind faptul că formaţia sa trebuie să joace mult mai bine în ultimii 20 de metri pentru a reuşi să câştige.

"Sunt foarte trist şi dezamăgit. Nu vreau să vorbesc despre noroc azi pentru că trebuie să meriţi norocul. Jocul nostru a fost unul bun azi, dar numai până la 20-25 de metri.

Am luat însă decizii greşite şi nu am reacţionat aşa cum trebuie în careul advers. Iar când nu înscrii din astfel de ocazii într-un derby, atunci totul este pe muchie de cuţit, jocul poate fi decis de oricare dintre echipe.

Dacă Politic reuşea să înscrie la acea ocazie mare era foarte bine pentru noi. Eu ştiu însă ce lucrăm la antrenamente şi apreciez efortul lor de azi. Şi-au dorit să câştige împotriva unei echipe bune cum este Rapid.

Dar pentru a câştiga trebuie să fim mult mai buni în ultimii 20 de metri", a afirmat tehnicianul la postul Digisport.

"Sunt satisfăcut de multe lucruri din jocul nostru, dar am pierdut în derby azi. Cred că am fi meritat mai mult. Îmi pare rău pentru fanii care au venit azi, ne-au dat multă energie. Este greu, e o situaţie dificilă, dar trebuie să încercăm să dăm totul în continuare pentru a schimba lucrurile", a mai spus el.

Zeljko Kopic susţine că formaţia sa trebuie să înceapă să câştige puncte şi să urce în clasament.

"Eu sunt optimist tot timpul, dar nu pot să fiu optimist fără argumente. Îmi place foarte mult acest grup, dar e greu să sărbătoreşti faptul că jocul s-a îmbunătăţit când pierzi meciuri.

E important să progresăm zi de zi, săptămână de săptămână, dar trebuie să începem să câştigăm nişte puncte", a precizat Kopic.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te