Cui aparţine palmaresul Craiovei Maxima. Instanţa a decis. Bucurie pentru unii, tăcere la alţii

DE Florin Budescu | Actualizat: 10.07.2023 - 20:51
Cui aparţine palmaresul Craiovei Maxima - Foto: Wikipedia/CC0 / Ilie Balaci, mare fotbalist rom\n, membru al Craiovei Maxima

Instanța a decis care este clubul din Craiova care deține palmaresul Craiovei Maxima. Curtea de Apel Timișoara a oferit un verdict, în cazul războiului purtat de cele două cluburi din Craiova, CS Universitatea Craiova și FCU Craiova 1948, pentru palmares.

SHARE

Instanța a hotărât că CS Universitatea Craiova, clubul cu care echipa lui Mihai Rotaru este în asociere, are palmaresul echipei istorice a Craiovei, valabil până la privatizarea din anul 1991.

Cui aparţine palmaresul Craiovei Maxima

Decizia este executorie și poate fi atacată în 30 de zile.

”Solutia pe scurt: Respinge apelul formulat de apelantul-intervenient accesoriu CLUB SPORTIV U CRAIOVA S.A.

Admite apelul formulat de apelantul-reclamant CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA împotriva sentinţei civile nr. 149/23.05.2017 pronunţată de Tribunalul Dolj în dosarul nr. 11665/63/2014**.

Citeşte şi: Joacă la Campionatul mondial și dispare. După jumătate de secol, fiul face un anunț cutremurător

Schimbă în parte decizia apelată în sensul că admite în parte acţiunea formulată de reclamantul CLUB SPORTIV UNIVERSITATEA CRAIOVA în contradictoriu cu pârâta FOTBAL CLUB U CRAIOVA S.A. prin lichidator judiciar AGENŢIA DE INSOLVENŢĂ S.P.R.L. şi constată că reclamanta deţine dreptul de proprietate asupra palmaresului sportiv al echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi a tuturor derivatelor acestuia, precum şi dreptul de a utiliza în mod exclusiv în scopuri comerciale şi sportive palmaresul echipei istorice de fotbal Universitatea Craiova şi toate derivatele acestuia.

Citeşte şi: "Pelé" înseamnă mai nou "ieşit din comun", conform Dicţionarului limbii portugheze Michaelis

Menţine în rest dispoziţiile sentinţei apelate. Cu recurs, în 30 de zile de la comunicare, care se va depune la Curtea de Apel Timişoara. Pronunţată la data de 10.07.2023, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor de către grefa instanţei.

Document: Hotarâre 10.07.2023”, se arată în decizia instanței, conform DigiSport. La scurt timp de la pronunțarea deciziei, Universitatea Craiova a reacționat, printr-un mesaj postat pe contul de Facebook.

”Palmaresul este ACASĂ! Curtea de Apel Timișoara s-a pronunțat astăzi și a consfințit încă o dată: Clubul Sportiv Universitatea Craiova deține palmaresul istoric și tot ceea ce derivă din el. A meritat!”, a transmis Universitatea Craiova.

Cel puțin deocamdată, clubul FCU Craiova 1948 sau familia Mititelu nu au reacționat public.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te