Cornel Dinu, marele regret al vieții, ”șoptit” de pe patul de spital. Ce legătură are cu Lucescu?

DE Elena Petrescu | Actualizat: 12.09.2024 - 16:13
Cornel Dinu, marele regret al vieții, ”șoptit” de pe patul de spital. Ce legătură are cu Lucescu? - Foto: Colaj Newsweek // Captura video+Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)
Cornel Dinu, marele regret al vieții, ”șoptit” de pe patul de spital. Ce legătură are cu Lucescu? - Foto: Colaj Newsweek // Captura video+Profimedia(imagine cu rol ilustrativ)

Cornel Dinu, marele regret al vieții, ”șoptit” de pe patul de spital. Ce legătură are cu Lucescu? Aflat și în prezent internat la spitalul Elias, Cornel Dinu a urmărit de pe patul de spital partidele fantastice făcute de Naționala României împotriva celor din Kosovo și Lituania.

SHARE

Totul sub bagheta magică a fostului său coleg și bun prieten, Mircea Lucescu, care, se pare, a reușit într-un timp foarte scurt să scoată ce e mai bun din fotbaliștii talentați pe care îi antrenează.

Cornel Dinu, marele regret al vieții, ”șoptit” de pe patul de spital. Ce legătură are cu Lucescu?

Întrebat dacă „Il Luce' are vitalitatea necesară pentru ocupa poziția de selecționer și pentru Cupa Mondială care va avea loc în anul 2026, Cornel Dinu, 76 de ani, a avut o reacție extrem de fermă și rapidă. Nu a răspuns exact întrebării primite.

Dar admirația vizibilă la adresa lui Il Luce, 79 de ani, arată că are toată nădejdea că acesta este capabil să bifeze liniștit prezența la CM din 2026, din poziția de selecționer al primei reprezentative.

Citește și: Cornel Dinu, internat la Elias: ”A țâșnit sângele ca pe front și a trebuit să..” Ce spun medicii?

„Păi uitați-vă la el. Din punctul asta de vedere îl admir, chiar îl invidiez pe Mircea, pentru că există celebra expresie a lui Guță Băieșu: „Unii ard mai lent, alții rapid”.

Uite, eu am ars mai repede. Am făcut greșeala ca atunci când mi-au dat o funcție administrativă la Dinamo, în 2003, să nu mai antrenez.

Lucrul acesta îl regret cel mai mult.

Eram și destul de dezamăgit de ce mi se întâmplase în anii aceia, când totuși formasem o generație și dusesem Dinamo acolo unde era.

Am preferat să rămân la Dinamo, din postura de conducător, și am pierdut din acest punct de vedere, îndepărtându-mă de meseria de antrenor pe care o făceam destul de bine”.

Mircea Lucescu, reacție la spitalizarea lui Cornel Dinu

Aflând din presă de problemele de sănătate pe care le are în prezent fostul său coechipier, Mircea Lucescu s-a interesat de soarta acestuia.

”Știam că a avut necazuri, dar nu și că l-au dus la Elias. Îi transmit sănătate! O să-l sun și eu mâine. [...]”, a spus Il Luce înainte de partida cu Lituania.

”...tocmai ele (n.r.: picioarele) te lasă, așa e. Pentru că a jucat atât de mult. Ne lasă ușor, ușor, pe toți cei care am făcut fotbal.

Eu am pus proteză la stângul, acum trebuie să o fac și la dreptul. Noi, la viața noastră, am jucat pe terenuri grele. Tari, înghețate.

Citește și: Legenda lui Dinamo, nemilos cu noii acționari de la club: „Merg pe niște strategii de romgleză”

În ce condiții am jucat... vai de capul nostru. Pe bitum, pe zgură, pe terenuri care, în noiembrie, decembrie, înghețau și erau tari ca piatra. Bocnă! Cădeai pe ele, erai... Nimeni nu simula niciun fault.”, a rememorat actualul selecționer al României.

Cornel Dinu, care s-a retras din antrenorat în anul 2003, a ocupat și el, vreme de 1 an, în perioada 1992-1993, poziția de antrenor al Echipei Naționale de fotbal a României.

Google News Urmărește-ne pe Google News
Comentarii 0
Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te