Bianca Andreescu a câștigat US Open, primul său titlu de Grand Slam, la doar 19 ani

DE Răzvan Chiruță | Actualizat: 08.09.2019 - 10:01
Bianca Andreescu sărută trofeul US Open. Foto Getty Images

Bianca Andreescu, locul 15 WTA înainte de finala de la New York, a câştigat trofeul de la US Open, după ce a învins-o, în doar două seturi, pe Serena Williams.

SHARE

Bianca Andreescu a câştigat finala cu Serena Williams cu scorul 6-3, 7-5, impunându-se într-o oră şi 42 de minute, într-un meci în care campioanei americane nu i-a ieşit nimic în primul set, fiind vizibil nemulțumită.

Serene Williams a revenit surprinzător în setul al doilea, de la 5-1 pentru Bianca Andreescu, la 5-5, ceea a făcut ca arena Arthur Ashe să explodeze de bucurie, publicul fiind copleșitor de partea americancei.

Bianca Andreescu şi-a fructificat însă decisiv serviciul şi a câştigat cu 7-5 trofeul de la US Open, primul titlu de Grand Slam din cariera sa.

A fost a doua oară în ultima lună când Serena Williams a pierdut în faţa Biancăi Andreescu, după finala Rogers Cup, de la Toronto, când americanca a fost nevoită să se retragă din cauza unei accidentări la spate. Atunci i-a oferit practic jucătoarei canadiene cel de-al doilea trofeu al carierei.

După victoria de la US Open, Bianca Andreescu a urcat zece locuri în clasamentul feminin, depășind-o pe Simona Halep, care se află pe 6.

„E greu de explicat, e greu de spus în cuvinte. Am muncit mult să ajung aici. Anul acesta a fost ca un vis pentru mine. Faptul că am ajuns să joc aici cu Serena, o legendă, este ceva unic.

Am încercat să pășesc pe teren și să nu mă gândesc la adversară. Sunt mândră de cum am jucat", a declarat Bianca Andreescu la finalul meciului de sâmbătă.

Jucătoarea nu a ezitat să transmită un mesaj și celor din tribună, care au ținut în majoritate cu Serena Williams. 

„Știu că voiați să câștige Serena, îmi pare foarte rău. Mă așteptam să revină Serena, așa cum a făcut-o în trecut.

De aceea este o mare campioană. Nu a fost o perioadă ușoară în urmă cu un an, am avut multe accidentări. O să mulțumesc echipei mele că mi-a fost alături. Le dedic această victorie (n.r. - părinților ei). Nu pot să le mulțumesc suficient pentru tot ce au făcut. A fost o călătorie lungă. Vă mulțumesc și hai să continuăm", a precizat Bianca Andreescu. 

Bianca Andreescu a avut 5 aşi şi a comis 3 duble greşeli, iar Serena a reuşit 9 aşi, dar a comis şi 8 duble greşeli.

Jucătoarea canadiană a reuşit 18 mingi câștigătoare, dar a avut şi 17 erori neforţate, în timp ce Williams a obținut 33 de mingi câștigătoare şi tot atâtea erori neprovocate.

Pentru titlul cucerit la Flushing Meadows, Bianca Andreescu a fost recompensată cu un cec de 3.850.000 de dolari.

„Bianca, ai jucat excelent, sunt mândră de tine și mă bucur pentru tine. A fost un meci incredibil, speram să pot juca mai bine, dar mi-am dorit pentru ea să câștige turneul, mă bucur că s-a impus ea", a mărturisit Serena Williams, după a doua finală pierdută în fața jucătoarei canadiene.

Serena Williams a câștigat primul turneu al carierei în urmă cu 20 de ani, când Bianca Andreescu nici nu exista. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te