Austeritate la Guvern? Licitație pentru cel mai modern complex sportiv din România. Costă 73 mil. €

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 04.01.2024 - 15:58
Austeritate la Guvern? Licitație pentru cel mai modern complex sportiv din România. Costă 73 mil. € - Foto: Facebook
Austeritate la Guvern? Licitație pentru cel mai modern complex sportiv din România. Costă 73 mil. € - Foto: Facebook

Austeritate la Guvern? Consiliului Judeţean Dolj, adică statul, a scos la licitație construirea celui mai modern complex sportiv din România, la Craiova. Proiectul include o sală cu 8.000 de locuri și primul velodrom indoor din țară și va costa 73 de milioane de euro.

SHARE

Cel mai vechi stadion al Craiovei, legendarul „Tineretului”, de care se leagă începuturile fotbalistice ale Băniei, acolo unde FC Craiova câştiga titlul în perioada interbelică şi unde Ştiinţa Craiova a făcut primii paşi în Divizia A, a fost demolat în 2023, după ce a zăcut în paragină câteva decenii.

În locul său, va fi construit cel mai modern complex sportiv din România, care va costa 73 de milioane de euro. 

„A fost scoasă la licitaţie execuţia lucrărilor pentru cel mai modern complex sportiv multifuncţional din România, pe amplasamentul vechiului stadion „Tineretului” din Craiova.

Publicarea în sistemul electronic de achiziții publice a licitației pentru construirea primului velodrom indoor din țară, cu suprafețe de joc pentru multiple alte sporturi de sală, este vestea începutului de an.

Citește și: Un român, calificat la curse pe velodrom, la Campionatul Mondial. În România nu există velodrom

Sala a fost proiectată cu o capacitate de peste 8000 de persoane și va avea, pe lângă velodrom, o pistă de atletism pentru desfășurarea de competiții la nivel internațional, suprafețe de joc modulare, dar și spațiu pentru concerte și alte manifestări artistice.

Complexul va avea vestiare, săli de antrenament și de tratament pentru sportivi, magazine și locuri de parcare. Execuția lucrărilor se va realiza în termen de 38 de luni de la emiterea ordinului de începere”, a anunțat președintele Consiliului Judeţean Dolj, informează Prosport.ro.

Cel mai modern complex sportiv din România, construit la Craiova, va costa 73 de milioane €

„La Craiova va fi realizată o bază modernă, prevăzută cu pistă de atletism – de altfel, singura din țară care corespunde cerințelor de nivel european – și cu un velodrom acoperit – la fel, unic în România și care va oferi condiții moderne de antrenament, pentru că, la ora actuală, cicliștii noștri se pregătesc în Bulgaria.

Ca atare, am contractat o echipă de consultanți în domeniu, care a reușit să obțină toate avizele de la federațiile de profil.

De asemenea, avem girul Federației Internaționale de Atletism și al Federației Internaționale de Ciclism, pentru că, prin ceea ce vom construi, ne dorim să respectăm toate standardele în domeniu, în vederea găzduirii unor competiții de nivel european și chiar mondial.

Citește și: Țiriac face curte MAI: Dacă îmi dă velodromul Dinamo, eu fac un patinoar acolo

Valoarea investiției în realizarea noii baze este estimată la 73 de milioane de euro, din care 48 de milioane de euro, fără TVA, vizează construirea efectivă a centrului sportiv.

Consider că este un proiect de maximă importanță nu doar pentru sportul doljean, ci pentru tot sportul românesc.

Anticipez că, timp de 6 – 7 luni pe an, sala va fi ocupată de loturile naționale, care vor ajunge aici pentru a se antrena, cu atât mai mult cu cât în țara noastră nu se găsește nimic asemănător”, a explicat, anul trecut, președintele Consiliului Judeţean Dolj.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te