Greva poștașilor s-a încheiat. Ce se întâmplă cu pensiile și când vor ajunge la pensionari?

DE Alin Crișan | Actualizat: 03.04.2024 - 09:53
Ziua în care intră pensia în aprilie se decide în instanță. Anunț oficial pentru toți pensionarii - Foto: Profimedia Images/ Imagine cu caracter ilustrativ

Ziua în care intră pensia în aprilie se decide în instanță. Există temeri că pensiile românilor ar putea să ajungă cu întârziere. Anunțul oficial pentru toți pensionarii.

SHARE

UPDATE. Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a anunţat marţi seară că s-a ajuns la o formă finală a Contractului colectiv de muncă dintre sindicaliști şi Compania Naţională Poşta Română. El a precizat că angajaţii vor primi o creştere salarială cuprinsă între 350 şi 370 de lei net, care va fi acordată în două tranşe, de la 1 iunie şi de la 1 septembrie, potrivit News.ro

Pensiile vor începe să fie livrate de mâine.

Pensiile din luna aprilie 2024 care vin cu Poșta Română ar trebui să se achite în intervalul 1-15 aprilie la domiciliul beneficiarilor.

Ziua în care intră pensia în aprilie se decide în instanță

Tot mai mulți pensionari se întreabă când intră pensiile în luna aprilie, în contextul grevei de la Poșta Română. Există temeri că pensiile românilor ar putea să ajungă cu întârziere în aprilie. 

Citește și: OFICIAL Grevă la Poștă. Pensia vine cu întârziere în aprilie dacă guvernul nu plătește 7.000.000 lei

Ziua în care intră pensiile se decide miercuri, 3 aprilie, la Tribunalul București. Justiția se va pronunța asupra cazului dintre Blocul Național Sindical și Poșta Română în jurul orei 12.00. Judecătorii vor decide dacă greva va continua sau se va termina astăzi. 

Dacă instanța decide că greva poștașilor e legală, aceasta va continua pe perioadă nedeterminată și nu va exista o dată la care pensiile vor ajunge la pensionari.

Ministrul Muncii, anunț despre eventuala întârziere a pensiilor în aprilie

Pensiile care intră pe card se alocă în data de 12 aprilie, dar nu mai târziu de data de 13 aprilie 2024, potrivit Casei Naționale de Pensii.

Întrebată dacă are certitudinea că pensiile și ajutoarele sociale vor fi plătite la timp în aprilie 2024, ministrul Muncii a precizat că va face toate verificările ca Poșta Română își respectă obligațiile.

„Sigur, noi, prin instituțiile noastre, care au această convenție cu Poșta Română, vom face toate verificările care țin de noi, astfel încât să ne asigurăm că în baza contractului dintre părți, în baza acestei convenții, Poșta Română își respectă obligațiile”, a precizat Simona Bucura Oprescu.

Județele afectate de greva poștașilor

Poștașii se află în grevă generală, iar negocierile cu Poșta Română au eșuat. Blocul Național Sindical a anunțat că greva poștașilor continuă și astăzi.

Ieri, 2 aprilie, ar fi trebuit să fie prima zi în care poștașii livrează pensia.

Citește și: OFICIAL Pensionarii iau pensia cu întârziere în aprilie. Județele afectate de greva poștașilor

„Blocul Național Sindical informează că în timp ce ministrul Digitalizării încearcă o mediere pe cale amiabilă cu reprezentanții Sindicatului Lucrătorilor Poștali din România, conducerea Companiei Naționale Poșta Română a deschis între timp două dosare în instanță. Unul pentru suspendarea grevei și unul pentru constatare nelegalitate grevă și daune.

Reprezentanții sindicatului se vor prezenta astăzi în instanța de judecată pentru a-și formula apărarea. Greva angajaților din cadrul C.N. Poșta Română continuă și astăzi la nivel național”.

Județele și localitățile care au confirmat greva:

Cluj 9

Oficiul Poștal Dej 1

HUB-ul regional Maramureș

HUB regional Sibiu

OP Bacău 1

OP Oltenița 1 Călărași

toate oficiile poștale din jud. Dâmbovița și din județul Tulcea

OP Beclean

OP Avrig, jud Sibiu

OP Târgu Jiu

OP Năvodari (jud CT)

OP Brăila

OP Târgoviște.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te