VIDEO Firea nu se pronunță pentru interzicerea avortului. Spune că Ministerul Familiei nu e sinecură

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 24.11.2021 - 18:44
Gabriela Firea. Sursă imagine: Facebook video

Gabriela Firea a declarat că nu sprijină interzicerea avorturilor, dar susține informarea și consultarea „inclusiv cu duhovnicul” și s-a arătat deranjată când senatoarea Violeta Alexandru i-a spus că i s-a creat acest minister al Familiei pentru ea.

SHARE

Gabriela Firea (PSD), propusă la proaspăt-înființatul Minister al Familiei, a declarat, la audierile în comisii, întrebată dacă sprijină interzicerea avorturilor, că ea militează pentru drepturile femeilor, dar că acestea trebuie să ia decizii „informate” și, eventual, să se consulte cu duhovnicul. 

Ea a respins, astfel, apelul făcut de deputatul AUR Dan Tănasă, care i-a propus, pentru că are „frică de Dumnezeu”, să își ia public angajamentul că va milita împotriva avorturilor și pentru a interzice educația sexuală în școli. 

Gabriela Firea nu a explicat ce măsuri clare va lua în calitate de ministru al Familiei pentru a opri fenomenul mamelor minore și a spus că susține „noțiuni” de educație sexuală, dar doar cu acordul părinților. 

„Întotdeauna voi milita pentru drepturile femeilor, ele să decidă si sa dispuna de propria lor viață si de propriul corp, dar voi milita de asemenea ca toate femeile sa aiba acces la servicii medicale de calitate, de îndrumare, astfel incat alaturi de persoane din familie, si de ce nu, alaturi de duhovnic, sa ia cele mai bune decizii pentru viața lor. Sunt pentru libertatea de decizie a fiecarei persoane in parte. Nu contravine cu dorinta mea imensă ca natalitatea să crească, dar nu cu orice risc si nu de orice manieră, sa nu ne intoarcem la vremurile de dinainte de Revoluție”, a susținut Firea.

Citește și: Ministerul Familiei promite familiilor cu copii ajutor să cumpere mașini cu șapte locuri | Newsweek Romania

Ea a fost întrebată și dacă susține educația sanitară, împreună cu componenta de educație sexuală și, de asemenea, ce măsuri va lua pentru a opri fenomenul mamelor minore din România. 

Firea: Să avem cât mai puține mame minore, dar fără să afectăm copilăria 

Ea a declarat că „toți copiii să beneficieze de educație sanitară și de noțiuni referitoare la sexualitate”, dar acestea să fie livrate de medici, psihologi și să fie cu acordul familiei. 

Gabriela Firea a mai spus că „să avem cât mai puține mame minore, dar fără să afectăm la nivel emoțional copilăria”. 

Ea a dat exemplu politicile pe care le-a susținut în București: voucherele pentru femeile însărcinate, programul de fertilizare in vitro, plata chiriei femeilor victime ale violenței domestice și deschiderea unui centru pentru victime. 

Reamintim însă că Firea, în calitate de primăriță a Bucureștiului, a fost cea care a închis singurul centru pentru victimele violenței domestice deschis non-stop, tăindu-i finanțarea. 

Citește mai multe despre realizările Gabrielei Firea în plan social la Primăria Capitalei aici: 

ANALIZĂ Firea, regina voucherelor: măsurile populiste de peste 768 milioane de lei | Newsweek Romania

Firea mimează grija pentru cei săraci | Newsweek Romania

Firea, deranjată că i s-a spus că Ministerul Familiei a fost creat cu dedicație pentru ea 

În timpul audierii, senatoarea Violeta Alexandru, fostă ministră PNL a Muncii, a subliniat că „pare vi s-a creat un minister, tot ce dvs ati spus poate fi facut de alte ministere, fara probleme. Partea de creșe la Ministerul Dezvoltării, deductibilitățile la Finante. Ca sa vedeti ce ironie, dl. președinte Iohannis vă va numi chiar pe dvs. ministrul Familiei, pe dvs care ii spuneati ca o familie nu e normala daca nu are copii. Ca sa vedeti ce ironie”. 

În replică, Gabriela Firea a spus că „din multitudinea de probleme pe care dvs le-ați ridicat, ați răspuns la prima întrebare, dacă era nevoie de un minister care să se ocupe de problematica familiei. Iată că ne-am dat singuri răspunsul – că era nevoie, nu de o sinecură pentru Gabriela Firea, pentru că ea avea loc de muncă și activitate în Senatul României și o familie cu mulți copii de crescut, deci nu i s-a dat un job Gabrielei Firea, ci cred că s-a pus pe prim-plan problematica familiei la nivel guvernamental”.  

Urmăriți întreaga audiere mai jos:

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te