UPDATE. Anchetă la Galați, după ce Poliția refuză să ajute o fată plină de sânge

DE Octavia Constantinescu | Actualizat: 05.08.2019 - 13:45

La Inspectoratul de Poliție din Galați este în desfășurare o anchetă internă, după ce pe Facebook a apărut o filmare cu o copilă plină de sânge, căreia polițiștii nu i-au acordat nici un ajutor, potrivit Europa FM.

SHARE

UPDATE: Ministrul interimar de Interne, Mihai Fifor, susține, într-o postare pe pagina sa de Facebook, că a cerut „măsuri ferme” și că „atitudinea polițiștilor implicați fiind inadmisibilă”.

---

UPDATE: Fata, în vârstă de 14 ani, a plecat duminică din centrul de plasament cu bilet de voie și a mers la prietenul ei, în vârstă de 15 ani, a declarat, la Digi 24, directorul adjunct al Protecției Copilului Galați, Ciprian Groza.

Directorul adjunct susține că fetița a plecat „în termeni corecți” de la centrul de plasament, având bilet de voie între orele 17.00 și 20.00 și că s-ar fi dus la prietenul ei, cu care ar fi întreținut de bunăvoie relații. 

Purtătoarea de cuvânt a IPJ Galați, Gabriela Costin, a declarat, la Digi 24, că polițiștii vor fi audiați. 

----

UPDATE: Inspectoratul Județean de Poliție Galați anunță că cei doi polițiști care nu au ajutat-o pe fata plină de sânge riscă de la mustrare până la destituire, dar și că a fost deschis un dosar penal în cazul agresării copilei.

„Având în vedere imaginile apărute în spaţiul public, Compartimentul de Relaţii Publice al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Galaţi este abilitat să comunice următoarele. Conducerea I.P.J. Galaţi a dispus, încă de ieri, declanşarea cercetării disciplinare faţă de cei doi poliţişti, la finalizarea căreia vor fi dispuse măsurile legale care se impun. Minora care apare în imagini a fost transportată la spital, de un echipaj de salvare, iar în funcţie de rezultatul verificărilor şi a raportului de expertiză medico-legală, se va stabili dacă aceasta a fost victima vreunei infracţiuni”, a anunțat luni IPJ Galați, într-un comunicat de presă. 

---

În filmare, se vede cum fata plină de sânge se apropie de mașina de poliție, iar oamenii legii din mașină se uită la fată, fără ca vreunul să coboare și să o ajute. Doi agenți de pază o întreabă ce s-a întâmplat, iar alți trecători opresc de mai multe ori mașina de poliție. 

Fata, care era dintr-un centru de plasament, era în stare de șoc, iar, potrivit Europa FM, fusese violată. 

Copila a fost transportată la Spitalul de Copii din Galați,  iar persoana care a realizat filmarea a anunțat pe Facebook că a vizitat-o și confirmă faptul că victima a fost violată.

Comentarii

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online, inclusiv arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2020 NEWS INTERNATIONAL S.A.