OFICIAL Grevă la Poștă. Pensia vine cu întârziere în aprilie dacă guvernul nu plătește 70.000000 lei

DE Alex Darvari | Actualizat: 21.03.2024 - 09:55
Veste pentru pensionari. Pensia vine la timp în aprilie doar dacă guvernul plătește 70.00.000 lei - Foto: Freepik

Veste pentru pensionari. Pensia vine la timp în aprilie doar dacă guvernul plătește 70.00.000 lei, potrivit anunțului sindicaliștilor din Poșta Română care amenință cu greva și potrivit calculelor Newsweek România.

SHARE

Newsweek România a avertizat că pensiile pot veni cu întîrziere în lun aprilie. Poștașii au amenințat cu greva generală care va fi declanșată în 31 martie. Că nu este un simplu foc de paie a fost confirmat ieri când poștașii au declanșat o grevă de avertisment.

Potrivit lui Dumitru Costin, președintele Blocului Național Sindical, angajații din âpoștă și poștașii vor intra în grevă generală, în ultima zi lucrătoare a lunii martie.

OFICIAL Grevă la Poștă. Pensia vine cu întârziere în aprilie dacă guvernul nu plătește 70000000 lei

Pestre 2.5000.000 de pensionari primesc pensia pe card. Înm plus, sunt alet sute de mii de români care primesc șomajul și diverse indemnziații de la poștași. Dar, cei mia afectați vor fi pensionarii.

Aceștia ar trebui să primească pesnia pe data de 2 aprilie. Dacă guvernul nu va da curs solicitărilor pensionarilor, pensiiloe nu vor fi aduse de poștași.

Citește și: Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Care este motivul?

„Ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari, de a distribui toate ajutoarele sociale și alte beneficii pe care Ministerul Muncii le acordă persoanelor aflate în situații de subzistență din România și, nu în ultimul rând, ținând cont că Poșta Română distribuie toate citațiile și convocările de ordin procedural ale instanțelor de judecată, problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”, au anunțat poștașii.

Care sunt revendicările poștașilor

Revendicările poștașilor sunt, în primul rând, de natură financiară. Ei cer o creștere salarială de 400 de lei net pentru toți angajații Poștei Române și o majorare a sporurilor de loialitate cu un procent între 5 și 10. 

În România sunt în jur de 11.000 de poștași care ar trebui să beneficieze de o creștere de 400 lei net, adică 650 lei brut. Într-o lună, guvernul ar trebui să plătească 7.150.000 lei doar creșterile salariale, iar până la final de an peste 70.000.000 lei pentru plata creșterilor salariale.

Și pentru ca pensia să vină la timp în luna aprilie.

Citește și: Investiție majoră a Poștei Române în digitalizare. Ce avantaje vor avea cei care vor trimite colete | Newsweek Romania

Pensiile se plătesc pe card și prin intermediuol poștașilor. Prin intermediul poștașilor se plătesc 2,5 milioane de pensii. Poștașul livrează pensia între 2 și 4 ale fiecărei luni.

În cazul în care pensionarul nu este găsit la locație, pensia este reținută timp de 2 zile la oficiul poștaș. Ulterior, pensia va fi trimisă la Casa județeană de pensii. 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te