Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Care este motivul?

DE Florin Budescu | Actualizat: 21.03.2024 - 09:55
Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Care este motivul? - Foto: Freepik

Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Care este motivul? Blocul Național Sindical anunţă că lansează campania ,,Poștașii nu mai vor să fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”.

SHARE

Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Care este motivul? Blocul Național Sindical anunţă că lansează campania ,,Poștașii nu mai vor să fie săracii României! Stop abuzurilor din Poșta Română!”. Dar lucrurile nu sunt atât de simple. 

Citește și: OFICIAL Grevă la Poștă. Pensia vine cu întârziere în aprilie dacă guvernul nu plătește 70.000.000 lei

"Dacă se va ajunge în situația demarării grevei generale în cadrul companiei Poșta Română, aproape jumătate din populația României va avea de suferit", susţine organizaţia sindicală.

Pensia va veni cu întârziere în aprilie pentru 2.500.000 de pensionari. Care este motivul?

"Asta ținând cont de obiectul de activitate al Poștei Române, acela de a distribui pensiile către peste 5 milioane de pensionari", explică BNS.

Citeşte şi: Investiție majoră a Poștei Române în digitalizare. Ce avantaje vor avea cei care vor trimite colete

Nu doar pensiile, dar şi ajutoarele sociale și alte beneficii sunt acordate de Ministerul Muncii persoanelor aflate în situații de subzistență, prin intermediul poştaşilor. "Problema de disfuncționalitate va fi una majoră!”, anunţă BNS.

Numai că aceasta nu va atât de mare cum anunţă confederaţia sindicală. Cei 5 milioane de pensionari pot opta în legătură cu modul în care să le fie livrată pensia. Jumătate dintre ei au decis ca pensia să le fie adusă de poștaș.

Acest lucru se întâmplă începând cu data de 2 ale fiecărei luni. Acum, apare în plus factorul nemulţumirii poştaşilor. 2 aprilie pică marţi, decci nu ar fi o problemă. Însă, în funcţie de felul cum va evolua protestul poştaşilor, zilele de miercuri - vineri 3-5 aprilie pot fi problematice.

Citeşte şi: De ce pensia vine cu întârziere în martie? În ce zile le aduce poștașul și când intră pe card

Există posibilitatea ca 2,5 milioane de pensionari să îşi ia pensiile de-abia luni, 8 aprilie. De regulă însă sindicatele folosesc astfel de momente pentru a pune presiune şi a obţine răspuns pozitiv la diferite revendicări.

În România, conform Ministerului Muncii, sunt puţin peste 4,9 milioane de pensionari. Când se achită pensiile, prin Poștă? În intervalul 1 - 15 ale lunii, la domiciliul beneficiarilor. 

Pensiile se plătesc de la data acordării, cu excepţia pensiei anticipate şi a pensiei anticipate parţiale, care se plătesc de la data încetării calităţii de asigurat. Pensia medie și punctul de pensie au crescut de la 1 ianuarie 2024, cu 13,8%.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te