Primele trageri cu Patriot, pentru Armata Română. Identifică ţintele aeriene, simulate cu drone

DE Florin Budescu | Actualizat: 14.11.2023 - 09:29
Primele trageri cu Patriot, pentru Armata Română - Foto: Profimedia Images

Primele trageri reale cu sistemul Patriot, pentru Armata Română, au loc miercuri, la Capu Midia. Sistemul Patriot va Identifica ţintele aeriene, care vor fi simulate cu drone. Exerciţiul are rolul de a valida şi verifica funcţionarea sistemului.

SHARE

”Militarii din Regimentul 74 PATRIOT se pregătesc, în poligonul din Capu Midia, pentru primele trageri reale cu sistemul PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020.

Sistemul de rachete sol-aer PATRIOT este utilizat pentru combaterea ameninţărilor, prin identificarea, urmărirea şi neutralizarea ţintelor aeriene.

Primele trageri cu Patriot, pentru Armata Română

În cadrul exerciţiului ţintele aeriene sunt simulate de tipuri diferite de drone şi vor fi combătute cu rachete tip PAC-2 ATM”, scriu pe Facebook oficialii Ministerului Apărării.

Exerciţiul tactic PATRIOT SPARK 23 a început în 2 noiembrie şis e va finaliza în 17 noiembrie.

”Acest exerciţiu se desfăşoară în perioada 02-17 noiembrie, având ca scop validarea şi verificarea funcţionării primului sistem de rachete sol-aer PATRIOT intrat în dotarea Forţelor Aeriene Române în anul 2020, precum şi pregătirea în vederea creşterii capacităţii operaţionale.

Citeşte şi: Elveția, țară neutră, a contractat cele mai noi versiuni ale rachetei Patriot. Se teme de război

Exerciţiul a fost planificat cu un an înainte de execuţie şi este inclus în Planul cu principalele activităţi al Statului Major al Forţelor Aeriene”, a mai transmis Ministerul Apărării.

Instituţia anunţă că, miercuri, începând cu ora 11.00, va avea loc Ziua Distinşilor Vizitatori a exerciţiului tactic cu trupe şi trageri reale PATRIOT SPARK 23, în poligonul de trageri sol-aer Capu Midia.

Citeşte şi: Iordania cere sisteme de apărare Patriot de la SUA. Un conflict regional, iminent

Programul cuprinde desfăşurarea unui exerciţiu de combatere a ameninţărilor aeriene, prin identificarea, urmărirea şi neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer PATRIOT a ţintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC-2 ATM.

"Miercuri, 15 noiembrie, începând cu ora 11.00, va avea loc Ziua Distinșilor Vizitatori a exercițiului tactic cu trupe și trageri reale Patriot Spark 23, în poligonul de trageri sol-aer Capu Midia", conform MApN.

"Programul cuprinde desfășurarea unui exercițiu de combatere a amenințărilor aeriene, prin identificarea, urmărirea și neutralizarea de către sistemul de rachete sol-aer Patriot a țintelor aeriene, simulate de tipuri diferite de drone, cu rachete de tip PAC-2 ATM", spune sursa citată.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te