Nu se înţeleg nici la preţul bradului de Crăciun. Consiliul Local vrea să dea mai mult ca tarifele

DE Florin Budescu | Actualizat: 30.11.2023 - 16:22
Nu se înţeleg nici la preţul bradului de Crăciun - Foto: Glasul Aradului

Nu se înţeleg nici la preţul bradului de Crăciun. Consiliul Local vrea să dea mai mult ca tarifele percepute la Direcţia Silvică.

SHARE

Nu se înţeleg nici la preţul bradului de Crăciun. Consiliul Local vrea să dea mai mult ca tarifele percepute la Direcţia Silvică sau la obştile private.

În ședința Consiliului Local Focșani s-a aprobat proiectul privind organizarea sărbătorilor de iarnă.

Nu se înţeleg nici la preţul bradului de Crăciun

Proiectul prevede printre altele achiziționarea unui brad de circa 20 de metri înălțime, ce va fi amplasat la Piața Unirii, din centrul oraşului.

Direcția de Dezvoltare Servicii Publice Focșani a anunțat costurile estimative: 12.000 de lei, prețul bradului, și 35.000 de lei, pentru utilajul și muncitorii care să-l extragă și să-l aducă din pădure.

Plus încă doi brazi mai mici (de 7-9 metri înălțime), la prețul estimativ de 4.000 de lei. Dar în CL Focşani disputa a căpătat conotaţii politice. În anul 2018, Consiliul Local a transformat Monumentul Unirii în brad de Crăciun (foto).

Citeşte şi: Cât costă un brad natural, anul acesta, în marile lanțuri. Românii îl preferă pe cel artificial

Acest monument al Unirii este dedicat Unirii principatelor şi a fost realizat în 1976, de sculptorul Ion Jalea. Consilierul local PNL Victor Dumitru, inginer la Direcția Silvică Vrancea, a declarat acum că suma este foarte mare, în comparație cu tarifele practicate de unitățile Romsilva sau chiar de către obștile private.

”Am cerut conducerii Direcției de Dezvoltare Servicii Publice (DDSP) Focșani, în ședința Consiliului Local, să țină cu dinții de bani și să cumpere un brad la un preț corect, care să fie amplasat în centrul civic al municipiului nostru.

Fundamentarea făcută de DDSP este de 12.000 de lei, fără TVA, pentru un brad de 18-20 metri înălțime și de 35.000 de lei, pentru utilajul care să-l extragă din pădure.

Citeşte şi: Olguța vrea să câștige competiția Târgurilor de Craciun. 2 milioane de beculețe și un brad „plagiat”

Am arătat că suma este foarte mare, în condițiile în care Direcția Silvică Vrancea vinde brazi de 18-20 metri, la prețuri cuprinse între de 4.500 de lei și 5.500 de lei, cu TVA.

Pentru a nu fi acuzat că am un interes personal, având în vedere că sunt angajat al Direcției Silvice, am solicitat conducerii DDSP să consulte și ofertele obștilor vrâncene pentru brazi, care sunt sigur că sunt la fel de bune, astfel încât tranzacția să nu nască suspiciuni.”, a explicat consilierul local PNL, conform Vrancea24.

Şi la cetină sunt probleme

Totodată, Victor Dumitru a arătat că și prețul cetinii de brad, propus în devizul DDSP Focșani (3.000 de lei, pentru două tone de cetină) este de 3 ori mai mare decât prețul practicat de Direcția Silvică Vrancea.

În proiectul privind amenajarea brazilor din centrul Focșaniului, este stipulată suma totală de 74.000 de lei, ce va fi utilizată de Direcția de Dezvoltare Servicii Publice.

Pe lângă achiziția și transportul celor 3 brazi și a cetinei, din acești bani se vor plăti instalațiile și materialele decorative (5.000 de lei) și consumabilele pentru amenajare (alţi 15.000 de lei).

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te