Niciun absolvent de la acest liceu nu a luat Bacalaureatul. Doar doi au candidat

DE Florin Budescu | Actualizat: 05.07.2023 - 11:33
Nici un absolvent de la acest liceu nu a luat Bacalaureatul - Foto: Facebook/Husi - Orasul Dintre Vii

Niciun absolvent de la un liceu din Huşi, judeţul Vaslui nu a luat examenul de Bacalaureat, în condiţiile în care numai doi au fost înscrişi la acest examen. Unul a lipsit, iar celălalt a picat, obţinând o medie sub 5, nota minimă de promovare.

SHARE

Liceul Tehnologic “Ioan Corivan” din Huși a înregistrat cele mai slabe rezultate, la Bacalaureat.

Niciun absolvent de la acest liceu nu a luat Bacalaureatul

Unitatea de învățământ a avut doar doi candidați înscriși la acest examen, unul a lipsit, iar celălalt a picat, fiind notat de profesorii corectori cu 4,1 la Limba română, 6,4 la Matematică și 2,8 la Fizică.

Cei doi candidați provin din promoțiile anterioare, liceul neavând anul acesta nicio clasă de-a XII-a.

Potrivit planului de școlarizare 2020-2021, nici din toamnă nu va avea, următoarea promoție a acestui liceu, care va susține BAC-ul, va fi cea care va absolvi în anul 2025.

Citeşte şi: Povestea Andrei, singura elevă din Botoșani care a obținut media 10 la Bacalaureat. Are un vis măreț

Important de precizat este că, în această unitate de învățământ, funcționează o școală profesională cu specializările Mecanică auto, Confecționer articole din piele și înlocuitor, comerciant vânzător și Ospătar (chelner) vânzător în unități de alimentație, conform vremeanoua.ro.

O altă unitate de învățământ care a înregistrat rezultate slabe la acest examen este Liceul Tehnologic “Petru Rareș“ Bârlad.

Aici, doar 10 elevi din 60 au reușit să promoveze examenul. Cea mai mare medie obținută aparține unui elev care a urmat școala profesională la specializarea Coafor stilist.

Citeşte şi: Liceu trucat. Elevi de la clasele de filologie au luat note de 2 și 3 la limba română la Bacalaureat

Acesta a obținut nota 8,75 la Limba română, 8 la Matematică și 9,35 la Logică, argumentare și comunicare, media fiind 8,7. Potrivit Inspectoratului Școlar Județean, elevii vasluieni au depus peste o mie de contestații la BAC, cele mai multe la Limba și literatura română.

Reamintim că rata de promovare în județul Vaslui, înainte de contestații, este 68,48 % – pentru toate promoțiile înscrise în sesiunea iunie- iulie 2023, respectiv 72,16 % – pentru promoția curentă.

“Din totalul candidaților înscriși la examenul național de Bacalaureat, au promovat 1645, în timp ce 756 au fost declarați „respinși”, dintre care 157 de candidați au obținut medii între 5,00 și 5,99.

Sute de contestaţii în Vaslui

Au fost depuse 541 constestații la prima probă – Limba și literatura română, 245 contestații la a doua probă – cea obligatorie a profilului, și 272 contestații la proba la alegere a specializării”, a transmis Inspectoratul Școlar Județean Vaslui.

Nota acordată ca urmare a rezolvării contestației poate modifica nota inițială, după caz, prin creștere sau descreștere, reprezentând nota finală obținută de candidat la proba respectivă.

Rezultatele finale vor fi afișate pe 7 iulie 2023, pe pagina de Internet a Ministerului Educației și la avizierul fiecărui centru de examen.

URMĂREŞTE-NE PE GOOGLE NEWS

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te