Cea mai în vârstă mamă din România a făcut Crăciunul acasă, cu fiica sa. „Nu avem bani de cheltuit”

DE Mircea Neacșu | Actualizat: 28.12.2022 - 15:53
Eliza Iliescu și mama sa, Adriana. / Foto: Facebook

Povestea profesoarei Adriana Iliescu a făcut înconjurul lumii în urmă cu aproape 18 ani. A devenit mamă la 66 de ani și 320 zile. Acum, la 84 de ani, Adriana Iliescu a petrecut Crăciunul acasă, cu fiica sa.

SHARE

. „Nu plecăm din București, nu avem bani de cheltuit", a declarat aceasta.

Adriana Iliescu și fiica ei, Eliza, trăiesc modest, dar acest lucru nu le împiedică să fie fericite. Fosta profesoară a declarat că, în acest an, nu și-au făcut planuri de Sărbători.

 "Nu plecăm din București. Nu avem bani de cheltuit. Crăciunul este despre liniște, credință și Nașterea Domnului. Eliza mă ajută cu tot ce este nevoie... la curățenie, dar și la mâncare. Nu se ferește de muncă. Noi nu facem multă mâncare.

Citește și: Doi tineri fotbaliști români, în „Top 3” cei mai buni U21 din lume în 2022. Încă 2, în „Top 10”

De exemplu, o să pregătim vreo 30 de sarmale și ne ajung vreo două zile. Mâncăm cam trei – patru sarmale la o masă. Nu putem mânca mai multe. Am făcut un calcul și o caserolă de carne tocată este în jur de 15 lei, ne mai trebuie orez, condimente. Nu este mare lucru. Nu o să cheltuim mult.

O să facem și cozonac, bineînțeles, dar mai mult, pentru noi două treaba aceasta este ca o distracție, nu o vedem ca pe greutate. Dacă nu o să ne iasă cozonacul așa cum trebuie o să mergem să cumpărăm un cozonac din magazin și asta este", a spus Adriana Iliescu, relatează peroz.ro.

Citește și: Gigi Becali nu mai primește colindători. „Majoritatea colindelor sunt băbești, unele chiar drăcești”

Eliza Iliescu, fetița devenită celebră de dinainte de a se naște, studentă la două facultăți

Eliza Iliescu are acum aproape 18 ani. Ea e studentă la Facultatea de Litere, dorind să urmeze cariera mamei sale, cea de profesoară, însă s-a înscris și la o a doua facultate, cea de Științe Umane. Dacă la prima a intrat la buget, pe cea de-a doua o urmează cu taxă.

"E la două facultăți, se descurcă foarte bine, și-a mai mutat niște ore de la o grupă la alta, pentru că s-a putut, le-a cerut voie profesorilor. Mai ia taxiul de la o facultate la alta, pentru că nu sunt scumpe, cam 12 lei, și ne bucurăm de o toamnă frumoasă", a declarat Adriana Iliescu, pentru playtech.ro.

Adriana Iliescu este un fost profesor universitar de literatură română și autoare de povești pentru copii, cunoscută mai ales pentru faptul că a fost până la 29 decembrie 2006 cea mai vârstnică femeie din lume care a dat naștere unui copil, la vârsta de 66 de ani și 320 zile.

Ea a născut-o pe Eliza Maria Bogdana la 16 ianuarie 2005, la Maternitatea Giulești din București, România. Eliza Maria a primit și prenumele Bogdana, nume care era destinat surorii sale gemene, care nu a supraviețuit sarcinii.

 

 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te