100 € în plus la salariu pentru angajații Lild din Ungaria față de cei din România. Care e motivul

DE Vlad Alexandru | Actualizat: 15.04.2024 - 17:06
Lidl angajează oameni Foto: Profimedia Images- rol ilustrativ
Foto: Profimedia Images
Foto: Pixabay.com

Lanțurile de supermarketuri sunt atractive pentru cei care vor să se angajeze. Unii vin doar pentru experiență care va conta la viitoarele angajări. Alții, care au deja vechime în domeniu, reușesc să negocieze salarii bune. Unii dintre retailerii anunță noi angajări.

SHARE

Marile lanțuri de supermarketuri își măresc echipele acum, în așteptarea sezonului estival. Iar pentru că există concurență fiecare retailer vrea să aibă cei mai buni angajați. Astfel că pe lângă salariu mai oferă și alte bonusuri sau facilități. 

Însă salariile nu sunt peste tot la fel.

Ce salarii au angajații Lidl din România

În 2024, vânzătorii cu normă întreagă sunt recrutaţi de Lidl Romania pe venituri medii brute lunare de 6.150 de lei (1226.22 euro) în Bucureşti, Timişoara, Iaşi şi pe venituri medii brute de 5.700 de lei (1145.81 eur) în Oradea, Făgăraş, Bacău.

Conform anunţurilor publicate, se oferă aproape 7.000 de lei brut (1407.14 eur), plus alte beneficii cum ar fi tichete de masă, sporuri, prime de sărbători legale, transport gratuit şi program flexibil, scrie national.ro.

Foto: Profimedia Images

Ce salarii au angajații Lidl din Ungaria

Lidl caută angajați și în Ungaria și orefă salarii mai mari față de cele din România.

Retailerul a pus la bătaie aproape 200 de posturi în magazinele sale de pe malul lacului Balaton și al lacului Velence, de asemenea cu oportunități full-time și part-time.

Citește și: Ce salarii primesc angajații de la Mega Image, Lidl și Auchan. Ce spun oamenii care au lucrat acolo

Un salariu brut de 588.000 HUF (1491.45 eur) + cazare pentru o relație de muncă de 40 de ore pe săptămână, precum și un loc de muncă pe durată determinată vine și cu un program de sănătate. În anunțul său, Lidl a scris că compania sprijină 100% mersul la muncă cu transportul public și suportă costul utilizatorilor de mașini cu 40 HUF/km.

Balaton este un lac cu apă dulce din regiunea Transdanubia (Ungaria). Este cel mai mare lac din Europa Centrală și una dintre cele mai importante destinații turistice din regiune. Râul Zala oferă cel mai mare flux de apă lacului, în timp ce Sió (canalizat) reprezintă singura gură de scurgere.

Velența se află la alt 103 aflându-se circa la jumătatea drumului dintre lacul Balaton și Budapesta. El are o lungime de 10,8 km și o lățime care este cuprinsă între 1,5 și 3,5 km, întinzându-se pe suprafața de 24,9 km².

Pe malul nordic al lacului se află munții Velenței, care ating înălțimea de 352 (Meleg-Hegy), malul sudic al lacului este mai puțin accidentat, unde predomină regiunea de șes.

Adâncimea medie a lacului este de 1,60 m, pe când adâncimea maximă este de peste 3 m. Lacul este alimentat de pâraiele de pe malul nordic care deversează în lac.

Foto: pixabay.com 

Și lanțul Aldi caută în jur de 100 de muncitori, pentru sezonul estival în jurul lacului Balaton și lacului Velence.

Aldi oferă locuri de muncă pe durată determinată cu normă întreagă, sau 30 sau 35 de ore pe săptămână, cu normă parțială și, de asemenea, acceptă cererile de la studenți din învățământul superior pentru poziții.

Citește și: Cât câștigă un angajat român la Lidl în Spania în comparație cu unul din România. Diferențe enorme

Plată:

413.325 HUF lunar brut pentru 30 de ore pe săptămână (1048.39 eur).

35 de ore pe săptămână, 482.213 HUF brut lunar (1223.12 eur).

551.100 HUF brut pe lună timp de 40 de ore  (397.85 eur), scrie telex.hu.

Salariile din Ungaria, mai mari ca în România

Conform unei analize realizate de Visual Capitalist pe baza datelor Eurostat, România are al doilea cel mai mic salariu mediu pe oră din Uniunea Europeană, 10,4 €/ oră. Doar Bulgaria are salariul mai mic.

Ungaria are 11,0 €/ oră. 

Cele mai mari salarii sunt, conform hărții, în Luxemburg -  47,2 €, Danemarca - 42,0 € și Norvegia - 41,7 €.

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te