Mulți oameni ar dori să scape de grăsimea de pe burtă nedorită. Dar acest plan eșuează adesea din cauza implementării.
Mai mulți factori joacă un rol important în acumularea de grăsime din burtă: Pe lângă genetică și stres, dieta este deosebit de importantă.
Anumite greșeli în stilul de viață și alegerile alimentare asigură că grăsimea din mijlocul corpului pur și simplu nu va dispărea.
Cele 7 greșeli pe care le fac cei care au grăsime pe burtă
Oricine bea vin, bere, smoothie-uri cu zahăr și băuturi răcoritoare consumă sute de calorii suplimentare.
Experții consideră că consumul de alcool în special împiedică pierderea grăsimii din burtă: „Alcoolul în exces face ca ficatul să nu mai metabolizeze grăsimile și carbohidrații pentru a avea grijă mai întâi de alcool”, explică nutriționistul Maddie Kinzly.
Acest lucru duce la depozitarea de grăsime suplimentară în organism - și, prin urmare, și în stomac.
Foto: Freepik.com
2. Faceți antrenamentele cardio greșiteDacă sunteți un fan al antrenamentelor cardiovasculare și doriți să pierdeți grăsimea de pe burtă, luați în considerare să renunțați la banda de alergare și bicicleta și să faceți în schimb antrenament cu intervale de mare intensitate (HIIT).
Acesta este cel mai eficient tip de cardio atunci când vine vorba de a scăpa de grăsimea de pe burtă. Plus că își ia mai puțin timp.
Citește și: Ce aliment trebuie să mănânci în fiecare zi pentru a deveni mai frumos? Nu te-ai fi așteptat la asta
3. Mănânci zahăr și carbohidrați rafinațiEste bine cunoscut: mâncarea nesănătoasă nu va ajuta pe nimeni să slăbească.
Carbohidrații procesați și alimentele cu zahăr, cum ar fi înghețata, fast-food-ul și pâinea albă, cresc nivelul de insulină, ceea ce poate duce la creșterea în greutate.
Menținerea nivelului scăzut de insulină va ajuta la reducerea grăsimii corporale.
Pe lângă faptul că sunt bogate în carbohidrați, alimentele foarte procesate tind să fie și bogate în calorii.
Dar acesta nu este sfârșitul problemei: ele oferă organismului, de asemenea, puțini sau deloc nutrienți, așa că rămâi înfometat și, ca urmare, mănânci din ce în ce mai mult.
Desigur, este în regulă să te răsfeți cu gustări dulci și carbohidrați procesați din când în când. Dacă ambele sunt reduse, cu siguranță nu va exista doar o diferență în ceea ce vă simțiți: și grăsimea de pe burtă se va topi.
De ce e bine să lucrezi cu greutăți
4. Nu faci antrenament de forțăPe lângă dieta potrivită, alegerea antrenamentului este, de asemenea, importantă dacă stomacul este o zonă cu probleme. Mulți profesioniști de fitness sunt de acord că accentul principal nu ar trebui să fie pe antrenamentul de anduranță.
Pentru că antrenamentul de forță ajută mai bine la creșterea masei musculare. Dacă acesta este cazul, arzi automat mai multe calorii în timp ce te odihnești și accelerezi metabolismul.
Deci scopul ar trebui să fie să faci cel puțin trei antrenamente de forță pe săptămână. Asigurați-vă că toate părțile corpului sunt antrenate folosind echipamente diferite.
Citește și: Tot ceea ce știm despre diete este greșit. Ingredientul „ascuns” care se află în 6.000 de produse
5. Gustați prea mult după un antrenamentUnii oameni cred: „M-am antrenat ca să pot mânca orice vreau.” Dar aceasta este abordarea greșită.
Dacă mănânci o gustare după antrenament care conține de două ori mai multe calorii decât ai pierdut în timpul antrenamentului, nu este o idee bună.
Daca gustarea te impinge peste aportul zilnic de calorii, inevitabil te vei ingrasa.
După antrenament, ia o gustare care are doar aproximativ 150 de calorii. De asemenea, asigurați-vă că includeți proteine și carbohidrați pentru realimentare.
6. Nu mănânci suficiente proteineDacă mesele tale constau în principal din carbohidrați, vei simți din nou foame la scurt timp după ce ai mâncat.
De aceea, este logic să oferim întotdeauna o sursă slabă de proteine pentru a susține dezvoltarea musculară și pentru a satisface foamea pentru mai mult timp.
Corpul are nevoie de aproximativ 0,4 până la 0,9 grame de proteine pe kilogram de greutate corporală. Nevoia exactă depinde de cât de activ ești.
Acest lucru nu înseamnă neapărat că ar trebui să mănânci mai multă carne. Există multe alimente pe bază de plante care conțin proteine, cum ar fi cerealele, fasolea, leguminoasele, nucile și legumele.
Foto: Freepik.com
7. Nu ești atent la caloriiUn surplus de calorii poate face ca depozitele de grăsime să continue să crească, inclusiv cele din jurul stomacului. Când vine vorba de nutriție, ar trebui să vă asigurați, așadar, că numărul de calorii este adaptat în mod optim propriilor nevoi.
Nevoile individuale de calorii se bazează pe numeroși factori, dar cei mai importanți sunt sexul, vârsta, greutatea, înălțimea și activitatea.
De asemenea, poate fi util să vă întâlniți cu un nutriționist, deoarece acesta vă poate evalua mai precis stilul de viață și istoricul de sănătate, scrie focus.de.