EXCLUSIV Măștile din cârpă de la spitalul din Mangalia: "Sunt omologate, donație din China"

DE Flavia Drăgan | Actualizat: 25.06.2020 - 16:18
Sursa: Clip video Emanuel Ungureanu

Spitalul Municipal Mangalia susține, într-un punct de vedere remis Newsweek România, că măștile ca din cârpă, filmate de deputatul Ungureanu, sunt certificate de Ministerul Sănătății și sunt o donație din partea unui lanț farmaceutic, iar angajații nu sunt obligați să le poarte.

SHARE

Spitalul din Mangalia a primit ca donație un lot de 15.000 de măști, din care 5.000 sunt „măști de protecție medicală, cu un aspect și sistem de prindere diferit”, a susținut managerul unității sanitare, Alina Dan.

Totodată, spitalul a mai susținut că „angajații au primit și vor primi, în continuare și măști clasice, în cazul în care nu vor sau nu pot purta măști din respectivul lot de 5.000 de bucăti, primite ca donație”.

Spitalul a acuzat că este victima unei „dezinformări”, deși nu neagă că așa arată măștile de protecție respective. 

Citește și: VIDEO Caz incredibil la spitalul din Mangalia - măști ca din cârpă pentru personalul medical

Unitatea medicală a trimis Newsweek România și declarațiile de conformitate primite pentru cele 15.000 de măști: 

Redăm precizările Spitalului Municipal Mangalia: 

„Încă de la începutul crizei epidemiologice, am primit, ca multe alte spitale, donații de echipamente sanitare, soluții dezinfectante și produse de igienă. Una dintre aceste donații, primite din partea unui lanț farmaceutic, a cuprins un lot de 15.000 de măști de protecție, dintre care 10.000 sunt clasice, în 3 straturi, iar 5.000 sunt măști de protecție medicală, cu un aspect și sistem de prindere diferite. Precizez însă că toate măștile sunt omologate și certificate de Ministerul Sănătății”, a declarat Alina Dan, managerul spitalului. Potrivit acesteia, instituția pe care o conduce nu a dat bani pe aceste măști, iar angajații au primit și vor primi, în continuare și măști clasice, în cazul în care nu vor sau nu pot purta măști din respectivul lot de 5000 de bucăti, primite ca donație. „Pe toată durata crizei și inclusiv în această perioadă, am reușit să găsim soluții pentru toate problemele cu care ne-am confruntat, astfel că nu am avut focar de infecție în spital și nici răspândire intracomunitară a virusului. Respectăm cu strictețe toate regulile igienico-sanitare și folosim exclusiv echipamente omologate. Este păcat că un deputat a postat recent, pe rețelele de socializare, o dezinformare cu privire la activitatea spitalului nostru. Ar fi fost corect și deontologic să ne întrebe, înainte de a se grăbi să intoxice opinia publică, referitor la măștile de protecție pe care le folosim și proveniența acestora”, a completat managerul unității medicale.

 

Amintim că, miercuri, deputatul Emanuel Ungureanu a semnalat, pe contul său de Facebook, că angajații Spitalului Municipal Mangalia primesc în fiecare dimineață măști din cârpă, fără sistem de prindere. 

 

Urmărește-ne pe Google News

Comentarii 0

Trebuie să fii autentificat pentru a comenta!

Alege abonamentul care ți se potrivește

Print

  • Revista tipărită
  • Acces parțial online
  • Newsletter
  •  
Abonează-te

Digital + Print

  • Revista tipărită
  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
Abonează-te

Digital

  • Acces total online
  • Acces arhivă
  • Newsletter
  •  
Abonează-te
© 2024 NEWS INTERNATIONAL S.A.
Articole și analize exclusive pe care nu trebuie să le ratezi!
Abonează-te